DINAMO

Široki Brijeg u strahu od navijačkih sukoba

05.02.2004.
u 00:00
Kolega Vulić i ja moramo primiriti igrače da ne bi na travnjaku izazvali kakvu iskru - tvrdi Nikola Jurčević
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Prije dva mjeseca, nakon derbija Hajduka i Dinama na Poljudu, nakon onog teškog incidenta u Dugopolju kad je zapaljen automobil zagrebačkih registracija, dva najveća hrvatska nogometna kluba pokrenula su, tko zna koju inicijativu za smirivanje nasilja između dviju navijačkih skupina.

I jedan od zaključaka sastanaka bio je - u Širokom Brijegu, na zimskim pripremama Dinamo i Hajduk odigrat će utakmicu u kombiniranim sastavima, u obje momčadi igrat će bijeli i plavi.

Međutim, ta je zamisao, odjednom, iz nepoznatih razloga okopnila i u nedjelju će Dinamo i Hajduk u Širokom Brijegu igrati u punim sastavima na različitim stranama.

Naravno, ako uspiju i jedni i drugi uhvatiti finale, ili u lošijoj varijanti, utakmicu za treće mjesto.

- To je pripremna utakmica, rezultat neće biti presudan u, primjerice, borbi za naslov prvaka. Ali, svakako bit će važno pobijediti jer bi pobjeda donijela veliko samopouzdanje - najavljuje Dinamov trener Nikola Jurčević, napominjući:

- Ali tko jamči da će se ta utakmica uopće igrati jer nitko ne može sigurno reći da ćemo mi pobijediti Široki ili Hajduk Zrinjski. Naravno, protivnici modrih i bijelih više nisu za klasu slabiji od svojih poznatih suparnika, ali činjenica jest, bez ikakvog optuživanja za tempiranje razultata, da i organizatorima odgovara da se igra veliki hrvatski finale.

I navijači se spremaju u Široki Brijeg. Udruga navijača Dinama poziva sve koji žele ići u nedjelju u Široki Brijeg da je put u Hercegovinu organiziran.

Torcida također najavljuje dolazak na finale. Iako i jedni i drugi službeno najavljuju kako nikakvih nereda neće biti, pojedinci među njima prijete suprotnoj navijačkoj skupini i pozivaju na obračun.

Policija u Širokom Brijegu najavljuje da je spremna, ali i prije dvije godine, kad su u finalu istog turnira igrali Dinamo i Hajduk, sukoba je bilo.

- Vjerujem da incidenata neće biti, da će navijači uživati u predstavljanju hrvatskog nogometa Širokobriježanima. Naravno, mnogo toga ovisi i o nama, trenerima i igračima.

Morat ćemo kolega Vulić i ja poduzeti sve da primirimo igrače da ne bi na travnjaku izazavali iskru i preselili nervozu na tribine.

Inače, u modroj momčadi bit će u Hercegovini i jedno novo ime. Umjesto mladog vratara Marka Šimića, koji će na posudbu u Sesvete, treći čuvar mreže bit će još mlađi, junior Filip Lončarić.

Tomo NIČOTA

Pogledajte na vecernji.hr