ŽIVOT NOSI I PORAZE

Sjećate li ga se? Igrao je za Njemačku i Liverpool, a danas radi u maloj tvornici

Foto: Transfermarkt
Sjećate li ga se? Igrao je za Njemačku i Liverpool, a danas radi u maloj tvornici
09.09.2021.
u 23:49
Trenutno je član DJK Teutonia St. Tönis, kluba iz pete lige, smještenom u njegovom rodnom Krefeldu.
Pogledaj originalni članak

Život ponekad zna biti okrutan bez ikakvog povoda ili objašnjenja, a jasan primjer jest onaj bivšeg njemačkog reprezentativca Sameda Yesila, danas radnika u maloj tvornici.

Taj 27-godišnjak igrao je za Bayer Leverkusen i u Bundesligi debitirao već sa 17 godina. Zbog golgeterskih sposobnosti nazvali su ga "Gerd", prema legendardnom strijelcu Gerdu Mülleru. Za mlade reprezentacije Njemačke nastupio je 34 puta, i sve to mu je kao 18-godišnjaku donijelo veliki transfer.

Za milijun funti prodan je u Liverpool, smiješila mu se sjajna karijera, ali u četiri godine uspio je zabilježiti samo dva nastupa. Veći dio tog dijela karijere bio je na posudbama.

Nažalost, ozljede su učinile svoje i svake sezone završavao bi pokoji korak unazad sve dok nije došao do situacije kad ne može kontinuirano igrati ni u njemačkim niželigašima.

Trenutno je član DJK Teutonia St. Tönis, kluba iz pete lige, smještenom u njegovom rodnom Krefeldu. Od nogometa više ne može živjeti, igra ga iz ljubavi. Treninzi su samo triput tjedno pa stigne na njih uz posao proizvodnje zračnih filtera.

- Nije to tako loše, pomaže mi ostati u formi - skroman je Yesil, već u potpunosti pomiren sa sudbinom.

No zasigurno se još uvijek često zapita "što bi bilo kad bi bilo"...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.