IVICA OLIĆ

Skočit ću do Engleske i vidjeti kakva je kvaliteta života ondje...

Foto: DPA/PIXSELL
Skočit ću do Engleske i vidjeti kakva je kvaliteta života ondje...
14.02.2014.
u 19:35
- Ponuda mi ne nedostaje, zna se za zanimanje Engleza (Stoke City), zovu me iz Italije i iz nekih manje atraktivnih zemalja. Raspitivali su se i neki njemački klubovi, tako da nemam problema s nastavkom karijere - kaže Olić.
Pogledaj originalni članak

Nakon dugo vremena, od ljetnoga početka sezone, Ivica Olić dva puta zaredom nije od početka utakmice igrao za Wolfsburg, nego je u igru ušao u drugim poluvremenima okršaja s Mainzom (3:0) i Hoffenheimom (3:2). No, panici nema mjesta, Olić je najbolji klupski strijelac s osam golova i taj mu je odmor dobro došao za osvježenje.

Odluka sredinom ožujka

- Trener mi je rekao da želi dati priliku Nizozemcu Basu Dostu, koji do subotnjeg dvoboja s Mainzom još nije ove sezone bio u startnoj postavi. I kad sam na utakmici protiv Mainza ušao u igru, asistirao sam Dostu za gol. Bio je sretan kao malo dijete, baš mi je bilo drago zbog njega. A zabio je gol i Hoffenheimu. No, iako igramo samo s jednim napadačem, Dost mi nije prava konkurencija, različiti smo tipovi igrača, on je klasični “lovac” u 16-ercu i o načinu igre ovisi tko će biti u udarnoj postavi – rekao nam je Olić, koji je početkom tjedna razgovarao sa sportskim direktorom Klausom Allofsom o mogućem ostanku u Wolfsburgu. I, što su dogovorili?

- Još ništa, zatražio sam predah za odluku. Wolfsburg mi je ponudio novi ugovor na godinu dana, uz mogućnost produljenja za još godinu. Zadovoljan sam, novac mi uopće nije važan, ali još nisam siguran želim li ostati! Dobro ću razmisliti i odlučiti se sredinom ožujka, nije to ponuda uzmi ili ostavi.

Imate li još kvalitetnih ponuda?

- Ponuda mi ne nedostaje, zna se za zanimanje Engleza (Stoke City), zovu me iz Italije i iz nekih manje atraktivnih zemalja. Raspitivali su se i neki njemački klubovi, tako da nemam problema s nastavkom karijere. Preostaje mi da odlučim gdje ću igrati od ljeta, ne želim nikoga naglo “otpiliti”, pokušat ću sa svima biti korektan i na kraju donijeti najbolju odluku za sebe i obitelj. Možda ću malo skočiti do Engleske i vidjeti kvalitetu života, nije mi svejedno u kakvoj će mi sredini djeca odrastati odlučim li promijeniti klub.

Nedavno smo dobili informaciju da je za Olića zainteresiran Schalke, koji ga je želio dovesti već ove zime, za nastavak Lige prvaka. No, transfer nije realiziran i Ola će proljeće, do kraja ugovora, provesti u Wolfsburgu. I željno čekati SP u Brazilu...

- Povremeno se čujem s izbornikom Nikom Kovačem, razgovaramo kad god je to potrebno. U klubu sam obavio testiranje tjelesne pripremljenosti potrebno i za reprezentaciju, pa sam rezultate poslao profesoru Jukiću u HNS.

Peče poraz od Švicarske

Sanjate li taj Brazil, izostankom Mandžukića bit ćete prvi napadač?

– Polako, još je dosta vremena do 12. lipnja. Svi igrači koji dođu na pripreme u svibnju imat će priliku nametnuti se, nitko nema rezervirano mjesto. Jedino mjerilo za ulazak u momčad mora biti kvaliteta. A poznavajući Niku Kovača, nikoga unaprijed neće otpisati, niti će komu unaprijed dati dres.

Već 5. ožujka Hrvatska igra pripremnu utakmicu sa Švicarskom u St. Gallenu.

- Još me peče poraz u Splitu, nadam se da ćemo joj uzvratiti. Igrat ćemo samo tri utakmice do SP-a i moramo ih što bolje iskoristiti.

>> Spreman sam promijeniti sredinu, razgovarat ću i s ostalim klubovima

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:40 16.02.2014.

Bolje ostani u Njemackoj ili odi u Italiju, Spanjolsku ...