ODLUČIO HNS

Škotska stiže na Maksimir, Split i Osijek nemaju uvjete

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Škotska stiže na Maksimir, Split i Osijek nemaju uvjete
08.03.2013.
u 16:28
Split i Osijek ne mogu organizirati ovaj susret reprezentacije jer ne zadovoljavaju sigurnosne uvjete
Pogledaj originalni članak

Iz HNS-a stiglo je priopćenje da će se utakmica protiv Škotske igrati u Zagrebu. Evo objašnjenja:

"Zbog postavljenih striktnih rokova Fife oko određivanja domaćinstva kvalifikacijskog ogleda između Hrvatske i Škotske zakazanog za 7. lipnja 2013., Hrvatski nogometni savez morao je s današnjim danom prijaviti stadion na kojem će spomenuta utakmica biti odigrana. Stadioni u Splitu i Osijeku, gradovima koji su uz Zagreb istaknuli kandidaturu za domaćinstvom, ovoga trenutka ne zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve postavljene od Fife za utakmice visokog rizika. Uzimajući u obzir striktnu primjenu Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je domaćinstvo povjeriti jedinom stadionu koji trenutačno zadovoljava te uvjete, a to je stadion Maksimir u Zagrebu.

Sukladno ovoj odluci, obavještavamo vas da će se kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Škotska igrati u Zagrebu 7. lipnja 2013. u 20.15 sati", piše u priopćenju HNS-a.

Ukoliko ova odluka ostane nepromiijenjena što je sasvim izvjesno, ispast će da se u ovom kvalifikacijskom ciklusu pet od šest utakmica igralo u Zagrebu. Ona s Walesom odigrana je u Osijeku kojemu je zbog dobre atmosfere i organizacije obećana još jedna utakmica, a prošle godine u pitanje nisu dovedeni nikakvi sigurnosni uvjeti. Ostalo je dodijeliti još jedno domaćinstvo, susret s Belgijom, za kojeg se već odavno priča kako će biti igran na Maksimiru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

BE
beravi
17:35 08.03.2013.

šukeru, veliki pozz iz osijeka! ako boga znaš, nemoj se više pojavljivat u Osijeku jer nas sramotiš...

BE
beravi
17:41 08.03.2013.

učitelj pogledaj samo kakva je atmofsera na tekmi u osijeku!!! u zg je kao na sahrani... kao da srbija igra a ne HR. sramota...

BE
beravi
17:37 08.03.2013.

osijek se pokazao kao domaćin. za razliku od maksimira, gradski vrt je uvijek pun. nije bitan protivnik, bitna je repka. dovoljno...