BROJE SE TROFEJI

Ovo su najuspješniji hrvatski treneri, a među njima mjesta za Slavena Bilića nema

Foto: Pixsell
Ovo su najuspješniji hrvatski treneri, a među njima mjesta za Slavena Bilića nema
07.04.2015.
u 09:02
Na drugom mjestu veliki je Tomislav Ivić, koji je osvajao 15 trofeja, ali po imenima momčadi koje je vodio svakako zaslužuje prvo mjesto.
Pogledaj originalni članak

Slaven Bilić najbolji je hrvatski trener u ovom trenutku, ali još nije osvojio nijedan trofej u trenerskoj karijeri pa ga nema ni među deset najtrofejnijih. Miroslava Ćiru Blaževića pak zovemo "trener svih trenera", ali zapravo je tek četvrti najuspješniji hrvatski trener svih vremena.

Odmah iza "trenera svih trenera" je Krunoslav Jurčić, koji na poziciji može zahvaliti činjenici što je triput bio na klupi Dinama i time stigao do tri naslova prvaka i jednog Kupa. Kad bi se brojilo i to, svakako bi bilo vrijedno izdvojiti činjenicu da je 2011. godine ušao u Ligu prvaka nakon što su modri na to čekali punih 12 godina.

Na drugom mjestu veliki je Tomislav Ivić, koji je osvajao 15 trofeja, ali po imenima momčadi koje je vodio svakako zaslužuje prvo mjesto. Naslovi prvenstava s Hajdukom u Jugoslaviji, naslov s Ajaxom, Portom, Panathinaikosom, ali i brojni kupovi svakako su dokaz o kakvoj veličini se radilo. Nažalost, kod kuće nije nikad bio priznat koliko je trebao biti. Ujedno je i jedini s liste koji nas je napustio.

>> Tko je najuspješniji hrvatski trener pročitajte na Goal.com

>> Bilić zaludio Turke: Beşiktaş me podsjeća na Hajduk, samo je ovdje sve puta sto!

Pogledajte na vecernji.hr