zbogom Biliću

Slaven neće službeni kraj: Ma kakvo cvijeće, ma kakav oproštaj...

Foto: 'Goran Stanzl'
Slaven neće službeni kraj: Ma kakvo cvijeće, ma kakav oproštaj...
25.05.2012.
u 14:54
- Onda bih trebao jednu oproštajnu odigrati i u Slavoniji, pa jednu u Dalmaciji, pa jednu u Tršćanskoj
Pogledaj originalni članak

Prije nešto više od pet i pol godina, 7. listopada 2006. godine Slaven Bilić u kvalifikacijama za Euro poveo je svoju prvu izborničku utakmicu u Hrvatskoj. S druge strane bila je Andora, Hrvatska je slavila sa 7:0, Bilić je izjednačio Ćirin rekord u najvišoj pobjedi, s tim da je njegov vredniji jer je ostvaren u kvalifikacijskoj utakmici. Blažević je sedmicu podario Australiji u prijateljskoj utakmici.

Zanimljivo, četverostruki strijelac u toj utakmici protiv Andore bio je Mladen Petrić, zabijali su još Balaban, Klasnić i Modrić. Samo je Modrić danas u Bilićevu kadru. Među osamnaest igrača od aktualnog kadra bili su tek Pletikosa, Šimunić, Ćorluka, Modrić, Kranjčar i Eduardo. A Šimić, braća Kovač, Klasnić, Petrić, Runje, Rapaić, Knežević, Šerić, Babić, Balaban i Leko bivši su. Nekoliko dana kasnije Bilićeva Hrvatska svladala je Englesku, u Maksimiru je bilo 2:0, ta utakmica označila je Slavenov ulazak u orbitu.

Protiv Estonije u Puli Slaven Bilić vodit će "kockaste" posljednji put u Hrvatskoj. Ima minimalno još četiri utakmice, ali sve u "gostima".

– Ne razmišlja na takav način, on i ne zna da mu je to posljednja utakmica na izborničkoj klupi u Hrvatskoj. Koncentriran je samo na Euro – kaže glasnogovornik Davor Gavran, koji nije samo službenik Saveza već i Bilićev intimus.

HNS nije planirao nekakve poklone za Biliće, neće biti cvijeća i suza, ispalo bi da je to već oproštaj s izbornikom, a Euro još nije započeo. Tko zna, možda Zorko Srebrić izvuče nekog "asa iz rukava", ali znamo da se Biliću nekakav oproštajni scenarij ne bi ni svidio.

– Šta je, već me se rješavate – kao da čujemo njegov komentar.

I bili smo u pravu. Iskoristili smo jedno bonus pitanje izvan presice, u hodu, od svlačionice do autobusa.

– Slavene, znate što je sutra? – pitali smo izbornika nakon jutarnjeg treninga u četvrtak ujutro.

– Petak, utakmica s Estonijom – nevino će Bilić.

– E, ta utakmica s Estonijom vaša je posljednja izbornička u Hrvatskoj, na domaćem terenu – izvijestili smo Bilića. Iznenadio se, vidjelo se na licu da o tome nije razmišljao.

– Tko zna, možda bude cvijeće – bocnuli smo ga.

– Što vam je, kakav oproštaj, kakvo cvijeće. Najbolje bi bilo da jednu oproštajnu odigram još u Dalmaciji, pa jednu u Slavoniji, jednu u Zagrebu i onda jednu u Tršćanskoj (ulica u kojoj se Slaven kao dječak igrao, nap.a.) – smijao se Bilić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
17:42 25.05.2012.

seargent Jedno su želje a drugo su objektivne mogućnosti.....nažalost ne vidim Hrvatsku u drugom krugu upravo zbog činjenice da je Bilić diletant!Dobar trener naime prilagodi igru mogućnostima a ne željama..objektivno hrvatska obrana je u najblažoj verziji šuplja i najgori dio momčadi te ako se bude išlo u nadigravanje sa bilo kojim protivnikom to će loše završiti!Pogledajmo najbolje primjere sad Chelseu i prijwe 8 godina Grčku..obe ekipe su igrale upravo ono za što su bili trenutno u stanju..znači princip je otraga zgusnuti a naprijed će pomoći dragi Bog!I tu nema mjesta za filozofiranja na bilićev način!

BA
badcopy
18:07 25.05.2012.

znaci imam 18 god.mozda sam balavac za tu neke al bas zato nemogu vjerovat kako neki mogu bit glupi i jos dosta toga.nezz zasto smo takvi da uvijek najvise pljujemo po nasemo,sve i svi su nam bolji samo ne nasi.pitao bih samo neke jel mozda hrvatska u vrijeme jozica,barica,ili cice igrala bolji nogomet.ne kazem da je bilic savrsen imo je podosta pogresaka ali dajte malo covjek nas je digo bar za 2 stepenice vise.citam tu jucer i danas bez klasnica i petrica ne vidim hrvatsku u drugom krugu i takve gluposti,svi napadaci koji su trenutno pozvani su bolji i kvalitetniji od njih,ili jedan sigurno veliki nogometni strucnjak napise jucer da ne razumije kako to da tomecak nije pozvan,jedan tomecak koji sveukupno ove sezone nema 90 odigranih minuta u dinamu,ili sta se tice pletikose,pa ajde neka neko kaze kad je zakazo,kad smo zbog njega izgubili,neka velika greska njegova iskreno ja se nemogu sjetit...stvarno se divim nekima tu kako samo neke gluposti uspiju napisat svaka cast...deckima i slavenu zelim fkt puno srece i da jednom za vijeke vijekova zacepe usta nekima koji veze o nogometu nemaju

Avatar carlito
carlito
17:26 25.05.2012.

Herceg&Hrvatska Imaš pravo, a sada nastavi sa citanjem Smib-a i Mikijevog almanaha. Daj ne lupaj