slaven - istra 2:1

Pamić: Treba li komentirati drugi gol? Pa to je smiješno...

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Slaven Belupo - Istra
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Slaven Belupo - Istra
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Slaven Belupo - Istra
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Slaven Belupo - Istra
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Slaven Belupo - Istra
20.02.2015.
u 20:40
Slaven prekinuo negativan niz od tri poraza i produbio krizu Istre koja devet utakmica ne zna za pobjedu.
Pogledaj originalni članak

Nespretnost srednjeg braniča, Šime Gregova, skupo je stajala nogometaše Istre na gostovanju u Koprivnici u prvom susretu 22. kola MAXtv Prve HNL. Slaven Belupo, naime, svladao je Puljane 2:1, a pogodak odluke postigao je napadač domaćih Marko Mirić, u prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga poluvremena. Gregov je, naime, pokušao izbiti loptu iz svog 16-erca, no neometan i ničim izazvan napucao je u leđa suigrača Bastosa (!?), a Mirić je prigrlio taj poklon i spretno zabio za 2:1 vodstvo svoje momčadi!

Bio je to, pokazalo se, presudni trenutak dvoboja, budući da u nastavku nije bilo pogodaka. Domaćin je poveo u 17. minuti – Crepulja je fino izveo "slobodnjak" s desne strane, ubacio je visoku loptu u srce 16-erca, a kapetan Slavena, Mato Grgić, udarcem glavom iz gužve s desetak metara poslao je loptu u mrežu! No, Puljani su se brzo vratili u utakmicu, odigrali su lijep i točan protunapad u 22. minuti, kojeg je, nakon dodavanja Obšivača, materijalizirao njihov najbolji igrač, napadač Jo.

Nakon ponovnog vodstva domaćina na izdisaju prvoga dijela, Istra je u nastavku imala više loptu u nogama i tražila je izjednačenje. Međutim, pravu priliku nije stvorila, a vratar Kardum lako je zaustavljao Franjićeve pokušaje sa 20-ak metara. Ipak, najbolju priliku za pogodak imao je Slaven Belupo, no Crepulja je lošim udarcem loše okončao protunapad kojeg je sjajno začeo Mirić.

Tako je Slaven Belupo, s trenerom Antom Čačićem, upisao treću uzastopnu domaću pobjedu i pobjegao u mirnije vode, u sredinu ljestvice...

- Ovo su veliki bodovi u okršaju s izravnim suparnikom za ostanak u ligi, nakon dva gostujuća poraza uspjeli smo se vratiti u pozitivu. Drugi smo pogodak pomalo sretno zabili, ali našoj pobjedi nema zamjerke, zasluženo su bodovi ostali u Koprivnici – rekao je trener Slavena, Ante Čačić, dok je Igor Pamić bio vidno uzrujan:

- Ma što ću vam komentirati? Treba li uopće komentirati drugi gol kojeg smo primili? To je smiješno...

Koprivničanci su s nova tri boda i utakmicom više preskočili Split pa su na 6. mjestu (23 boda), a Istra je pretposljednja (18 bodova).

>>Bivši igrač Reala: Atmosfera na hrvatskom derbiju je bolja nego u Primeri

Pogledajte na vecernji.hr