BEŠIKTAŠ ODUŠEVIO

Slavenu Biliću nakon utakmice čestitali čak i navijači Arsenala

Foto: PA/Pixsell
Slavenu Biliću nakon utakmice čestitali čak i navijači Arsenala
29.08.2014.
u 08:20
– Ne mogu kriviti Dembu Ba, ali onakve prilike moraju se zabiti – rekao je Bilić.
Pogledaj originalni članak

Slaven Bilić i Nikola Jurčević nisu uspjeli pokoriti London! Na uzvratu na Emiratesu Arsenal je svladao Beşiktaş (1:0) pogotkom Alexisa Sancheza u prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga poluvremena i odveo je Engleze u Ligu prvaka! U Istanbulu je, podsjetimo, bilo 0:0.

Temperamentni Jurčević

Kažnjeni Slaven Bilić na kraju utakmice primao je čestitke domaćih navijača u loži stadiona Emirates, kulturno je svakome pružio u ruku, ali u njemu je kuhalo. Nervozno je pratio utakmicu, skakao je u loži, hvatao se za glavu... A njegov pomoćnik Nikola Jurčević temperamentno je s klupe vodio svoju momčad, čak je u nekoliko navrata utrčao u travnjak i u prostor kolege Arsenea Wengera. Dugo će još u Beşiktaşu spominjati 41. minutu kad portugalski sudac Pedro Proenca nije pokazao na bijelu točku nakon starta Wilsherea na Ramonu Motti. Činilo se da je riječ o prekršaju s leđa... A u 75. minuti Oxlade-Chamberlain nije iskoristio priliku utakmice, njegov udarac s pet metara fantastično je obranio vratar Zengin. U nastavku akcije Debuchy je zaradio drugi žuti, isključujući karton, Beşiktaş je imao igrača više, bacio je sve karte u napad.

– Bila je to otvorena utakmica. Demba Ba imao je veliku šansu dvije minute prije kraja, ali nije pogodio. Ne mogu ga kriviti, ali takve se šanse moraju zabiti... Vrlo sam razočaran, igrali smo dobro u obje utakmice i bili smo tako blizu. Arsenalu čestitam, presudilo je njihovo iskustvo i kvaliteta u napadačkom dijelu – rekao je Slaven Bilić i dodao:

– Razočarani smo, ali i ponosni. Moja momčad odigrala je vrlo otvorenih 180 minuta protiv Arsenala. Nismo se predavali, posljednjih 10 do 15 minuta utakmice Arsenal je bio na konopcima. Nema puno momčadi koje to mogu napraviti na Emiratesu. Ipak, Arsenal je imao kvalitetu više u šesnaestercu.

Beşiktaş će se sada morati okrenuti utakmicama Europske lige i domaćeg prvenstva.

– Nismo došli samo sudjelovati u Europskoj ligi, želimo ostaviti trag, otići što dalje. To možemo ako ponovimo ovakvu igru. Možemo daleko dogurati u Europskoj ligi i boriti se u turskom prvenstvu, što je uvijek prioritet za naš klub – zaključio je Bilić.

>> Nema puno momčadi koje mogu onako igrati protiv Arsenala na Emiratesu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SE
sestrićna
10:49 29.08.2014.

istriistri..kulturan svijet?..englezi koji su kroz povijest opljačkali pola svijeta koji su do prije koju godinu imali najveće huligane od navijača na svijetu..

AN
Andreeejjj
18:18 29.08.2014.

BraWoooooooooo BILIĆU, svaka ti čast genije...ponosimo se tobom i volimo teeee!!!!!!!

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:53 29.08.2014.

Slavenu Biliću nakon utakmice čestitali čak i navijači Arsenala jer je omogučio Gunnersima da ponovo igraju Ligu Prvaka i takmiče se uz taj mali ali vraški uspješan europski klub NK Maribor.