JORDANSKI RELI

Slavlje za Sebastiena Loeba

Foto: AFP
Slavlje za Sebastiena Loeba
03.04.2010.
u 15:21
Šesterostruki svjetski prvak Sebastien Loeb pobjednik je Jordanskog relija, trećeg ovosezonskog natjecanja Svjetskog reli prvenstva.
Pogledaj originalni članak

U treći, posljednji dan, Loeb je ušao s 24.6 sekundi prednosti nad Sebastienom Ogierom, a na kraju je slavio s 35.8 sekundi viška ispred drugoplasiranog Finca Jarija-Mattija Latvale, te minutu i 11 sekundi prednosti ispred trećeplasiranog Pettera Solberga.

Drugoplasirani nakon drugog dana, Sebastien Ogier, završio je na kraju tek šesti, a spomenimo i osmo mjesto bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Kimija Räikkönena.

Loeb je posljednjeg dana slavio u četiri od osam voženih etapa, i na kraju je došao do druge ovosezonske i 56. ukupno pobjede u prebogatoj karijeri.

Loeb: Ovo je sjajan početak sezone   
Francuz Sebastien Loeb pobjedom na trećoj ovosezonskoj utrci Svjetskog reli prvenstva (Jordanskom reliju) povećao je svoju prednost u ukupnom poretku nad drugoplasiranim Jarijem-Mattijem Latvalom na 25 bodova...

Posljednjeg je dana Jordanskog relija 36-godišnji šesterostruki uzastopni svjetski prvak bio najbrži na četiri od ukupno osam etapa i došao je tako nakon Meksičkog relija do svog drugog ovosezonskog trijumfa.

- Bilo je ovo dobro natjecanje za mene i za momčad. Sada imam 31 bod prednosti nad Mikkom Hirvonenom (najvećim rivalom za naslov) i to je za mene dobar start u sezonu. Morao sam zaista pritiskati jer je Jari-Matti bio jako brz i tjerao me do samih granica – komentirao je Loeb.

- Prilično sam zadovoljan s drugim osvojenim mjestom, iako sam mrvicu razočaran što nismo imali dovoljno snage i brzine za hvatanje Sebastiena – rekao je drugoplasirani Latvala, koji je danas (subota) proslavio 25. rođendan.

Konačni rezultati:
1. Sebastien Loeb (Citroën) 3h51m35.9s
2. Jari-Matti Latvala (Ford) + 35.8s
3. Petter Solberg (Citroën) + 1m11.8s
4. Dani Sordo (Citroën) + 1m49.3s
5. Matthew Wilson (Ford) + 8m24.3s
6. Sebastien Ogier (Citroën) + 10m26.4s
7. Federico Villagra (Ford) + 11m28.0s
8. Kimi Räikkönen (Citroën Junior Team) + 12m31.0s 
...

Ukupni poredak:
1. Sebastien Loeb (Citroën) 68
2. Jari-Matti Latvala (Ford) 43
3. Mikko Hirvonen (Ford) 37
4. Petter Solberg (Citroën) 35
5. Sebastien Ogier (Citroën) 33
...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.