POSTAO MUSLIMAN

Slavni sportaš iznenada prešao na islam, objasnio je zbog čega

Foto: instagram
Slavni sportaš iznenada prešao na islam, objasnio je zbog čega
09.02.2021.
u 14:11
- Podržavaju to i moja djeca i to je sve što mi je važno. Nisam to učinio ni za koga osim za Alaha i želim da tako i ostane. Zbog toga mi je bilo lako donijeti ovu odluku jer je to bilo samo za Alaha.
Pogledaj originalni članak

Nekad sjajni NBA košarkaš Stephen Jackson u 43. godini života odlučio je prijeći na islam.

Jackson je u NBA ligi igrao 14 sezona, a sa San Antonio Spursima osvojio naslov prvaka. U posljednje vrijeme bio Jackson je bio poznat kao sudionik pokreta koji traži pravdu za ubojstvo Georgea Floyda. Bivši košarkaš bio je u sjajnim odnosima s Floydom za kojeg kaže da mu je bio poput brata, a njegovoj je supruzi obećao da će se brinuti za kćerku koja je ostala bez oca.

Sve je to, kaže Jackson, utjecalo na njegovo preobraćenje koje se službeno dogodilo prošlog tjedna.

- Sedam mjeseci ozbiljno proučavam islam, ali sam mu godinama bio izložen - objasnio je Jackson za američke medije.

- Nedavno je ubijen moj prijatelj Džibril, a s njim sam razgovarao ne samo o islamu nego se i molio s njim. Na sprovodu je bila njegova majka koja je imala isti mir i sigurnost po kojem sam njega pamtio. Tješila se da je na putu za džennet (islamski naziv za raj, op.a). To je bio dan kada sam stvarno odlučio.

>> Jackson s Floydovom udovicom

Foto: LEILA NAVIDI/Newscom/PIXSELL
Mother of George Floyd’s daughter speaks to thousands at Capitol

Njegova odluka bila je poprilično iznenađujuća.

- Oni koji me poznaju nisu iznenađeni, samo ponosni. Nazvao sam mamu i dugo razgovarao s njom. Željela se uvjeriti da sam spreman za ovo i da znam što radim. Rekla je da je to njoj u redu. Zapravo, sviđa joj se to što se molim pet puta dnevno jer me kao dijete nije mogla natjerati da se molim jednom dnevno! Ona vidi smirenost u meni i moju bolju verziju. Ona mi je podrška. Podržavaju to i moja djeca i to je sve što mi je važno. Nisam to učinio ni za koga osim za Alaha i želim da tako i ostane. Zbog toga mi je bilo lako donijeti ovu odluku jer je to bilo samo za Alaha.

Na kraju je zaključio:

- Alah me već do sada blagoslovio s toliko toga, a sada me blagoslovio islamom. Želim mu pokazati da sam vrijedan toga unoseći u islam istu disciplinu kakvu sam imao za sve ostalo u životu.

Jackson je sve dokumentirao na Instagramu, a objavio je i kako izgovara šehadet (pripadnost islamu) naglasivši da mu je to jedan od najboljih dana u životu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Dalmoš
Dalmoš
15:56 09.02.2021.

Sotona svoj posao dobro obavlja.

GO
GoranRavik
15:41 09.02.2021.

Očito nije proučio što Muhamed priča o crncima

Avatar patkovic
patkovic
15:35 09.02.2021.

neka ga, samo da miruje da nebude kasnije udri po nevjernicima