Arrigo Sacchi

Slavni trener sretan što su se azzurri pomladili

Foto: Reuters
Slavni trener sretan što su se azzurri pomladili
14.06.2010.
u 12:24
- Hrvatska ima dobar sastav, trebali ste biti ovdje, ali bolje o tome pitajte Bobana - kaže Talijan.
Pogledaj originalni članak

Arrigo Sacchi (64) stajao je na metar dva od nas u zračnoj luci u Frankfurtu. Linija perfektna, put preplanula. Vidi se da posjećuje i teretanu i solarij. Nogomet ga je odvukao sve do Južnoafričke republike. I dok smo u Johannesburgu čekali prtljagu, Sacchi je odvojio nekoliko minuta. - Radim za satelitsku tv postaju Al Jazzera - otkrio je slavni talijanski trener koji je najveće stvari postigao s Milanom u eri Van Bastena, Rijkaarda i Gullita.

- A odakle ste vi? - priupitao je Sacchi.

Kolega je rekao iz Rijeke, ja iz Zagreba.

- Imate dobru reprezentaciju, trebali ste biti ovdje. Ali, nemojte mene sada pitati zbog čega vas nema. Možda da to pitate Bobana - nasmiješio se Sacchi, želeći naglasiti da ne zna puno Hrvata, a Boban je ostavio dubok trag u Milanu.

Možda bi bilo bolje da pitamo Bilića, ali sada nam je ionako sve svejdeno. Zanima nas kako će se rasplesti ovaj SP.

- Moj favorit je Brazil. Fascinantno je koliko je dobrih nogometaša na jednom mjestu, a svi su spremni biti kao jedan. Dunga je uveo potrebnu disciplinu koja im je nedostajala prije četiri godine kada su možda imali i bolju momčad.

Cijeli svijet priča samo o Maradoni. Može li uspjeti?

- Zašto ne. Nedostaje mu trenerskog iskustva, ali zar Guardiola u svojoj prvoj sezoni nije pokazao da se može. Diego zna jako puno o nogometu, bio je jedan od najboljih igrača koje sam gledao. Ima vrhunske igrače i može napraviti rezultat.

Može li vaša Italija sačuvati svjetsku krunu?

- Uh, teško pitanje, a ja nisam prorok. Naši su igrači natjecatelji, većina ih je iskusna, a lijepo je što se Lippi odlučio na SP povesti i neke mlade igrače. Znači da razmišlja o budućnosti reprezentacije. Naravno, želim svu sreću i Lippiju i svim ostalim u stožeru i nogometašima.

Namjeravate li se još baviti trenerskim poslom?

- Ne, nemam više entuzijazma za to. Mogu gledati i komentirati, ali u mirovini sam- zaključio je Sacchi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.