VINOGRADAR - DINAMO 1:4

Slepički i Kramariću ni dva gola neće pomoći da dožive derbi

Foto: Marko Lukunić/VLM
Dinamo Vinogradar Slepička Tomečak
Foto: Marko Lukunić/VLM
Adrian Calello
Foto: Marko Lukunić/VLM
Dinamo Vinogradar
Foto: Marko Lukunić/VLM
Mathias Chago Hrvoje Braović
Foto: Marko Lukunić/VLM
Mamić Barišić
28.10.2009.
u 16:05
Dinamo je u osmini finala Hrvatskog kupa u Mladini očekivano, bez većih problema, svladao domaćeg Vinogradara s 4:1.
Pogledaj originalni članak

Kruno Jurčić nakon susreta nije želio otkriti s kojim će napadačkim dvojcem početi derbi u Splitu, budući da tamo sigurno neće biti Marija Mandžukića.

- Otvorene su obje napadačke pozicije. Ja imam ideju tko bi to trebao biti, jer imam neke prioritete, ali o tome sada ne bih - kazao je Dinamov trener nakon četvorke Vinogradaru.

Poznavajući Krunine prioritete, Miroslave Slepička, što si zabio, zabio si, derbi ćeš, najvjerojatnije gledati na tv. A Andrej Kramarić, strijelac dva eurogola u Mladini, tek je u nešto boljoj poziciji, on će najvjerojatnije na klupu. Naravno, zato što su se odmorili grčki stroj za golove Papadopoulos i globalno popularni fenomen promašaja Sivonjić. Mladi Kramarić, čije pogoci su bili istinska remek-djela, nije želio komentirati konkurenciju u napadu, kaže da to negativno utječe na njegovu glavu.

A jesu li mu ovo najljepši golovi u karijeri?

- Bilo bi žalosno da jesu kad sam zabio toliko golova. Bila nam je malo frka u zadnjih pet minuta. Sretan sam što su moji pogoci na kraju potvrdili našu pobjedu - kazao je Kramarić, dodajući kako sanja pogodak Hajduku na Poljudu.

Dinamo je u Mladini odradio utakmicu “u drugoj brzini”, bez pretjeranoga znojenja. Osobito se to odnosi na poslovično nezainteresiranoga Sammira, dok ni zadnja linija nije briljirala. Vinogradar je nekoliko puta izigrao obranu modrih i nerijetko je Butina bio na velikim iskušenjima. Razoružao ga je stari lisac Tin Lovreković, spektakularnim lobom ljevicom u Šukerovom stilu.

Jurčić kaže kako je nakon 2:0 želio utakmicu držati pod kontrolom, te da mu nije bilo ugodno kad je Vinogradar smanjio.

- Najviše mrzim rezultat 2:0. Primite li pogodak, može doći do šoka s ozbiljnim posljedicama. Srećom, naša realizacija danas je bila zadovoljavajuća. Tu se mora istaknuti doprinos Čeha Slepičke, čije su sjajne reakcije u prvom dijelu potkresala krila domaćinu.

Čeh zabije kad god igra, a igra na kapaljku. Potpuna suprotnost od skupocjenoga Grka, čijih se pogodaka ni sam Dimitrios više ne sjeća. Prema riječima dr. Šebečića, Robert Kovač još nije posve spreman i njegov nastup u Splitu također je neizvjestan. U odsutnosti njega i Mandžukića, kapetansku vrpcu nosio je Tomislav Butina.

U Mladini moraju uložiti i ukloniti betonski zid
Spektakl u Mladini počeo je tako da je do razglasa došao gazda kluba Ivan Rubinić i nešto šapnuo spikeru. Istog trenutka utihnula je glazba, a spiker je uzeo mikrofon i objavio: “Poštovani gledatelji, molimo vas da zaplješćete glavnom sponzoru kluba Ivanu Rubiniću i njegovu sinu Tomislavu Rubiniću!”. Onda je Ivan Rubinić održao prigodan govor o najvećem nogometnom blagdanu u Mladini. Tomislav se nije obratio publici...

Ivan Rubinić je u Vinogradaru sve, gazda, direktor, glavni sponzor, vjerojatno katkad i trener... Njegov “brat blizanac” iz Dinama sjedio je jedan red iznad u svečanoj loži. Rubinić i sponzori mnogo su uložili u objekt u Mladini, ali jedan detalj ipak bode oči - betonski zid nadomak igrališta. On je na propisanoj udaljenosti od travnjaka, ali nije li tragedija Hrvoja Čustića bila dovoljna opomena? Ako je beton već tu, onda ga treba zaštititi, obložiti spužvom. Jesu li domaćini svjesni koliko riskiraju?

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
17:18 28.10.2009.

U 12 utakmica \'\'famozni \'\'Mandzukic postigao 8 zgoditaka ,Juricicu ja ti garantiram da ce Kramari uciniti obratno,a da si trenerski neznalac to je vidljivo.Veliki treneri sjede mirno a to sto je potrebno odradili su u toku treninga a ne na utakmici,neznam i koji te kurac Mamic drzi .U Hrvatskoj ligi Dinamu trener nije ni potreban a u Europi nije nista ni napravio izuzev sto je ni kriv ni duzan napunio dzepove.

AN
Andreeejjj
19:31 28.10.2009.

Ovaj Grk Pap je cist promasaj, vbaljda mora igrati, da se proda!? Tko dovodi te skart igrace Mamicu, da mi je znati ili se samo pere tako novac! KRAMARICA forsirati i dobit cete novog DUDU-a...kao i ostale domace i talentirane decke!

ZG
zgenije
00:50 29.10.2009.

Jurčić zatvara utakmicu kod 2:0 protiv VINOGRADARA !? Vrijeme je da ode u odgovarajuću ligu pa da to zaista ima smisla.