POBJEDA DINAMA

Slepičkin pogodak drži nadu u prezimljavanje

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Slepičkin pogodak drži nadu u prezimljavanje
02.12.2009.
u 23:00
Dinamo je u 5. kolu Europske lige u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 1:0 (Slepička 57') i sada ima šest bodova, te velike izglede za proljeće u Europi.
Pogledaj originalni članak

Dinamovce je u prvom dijelu utakmice na životu držao fenomenalni Tomislav Butina. Njegove bravure, u 33. i 37. minuti, spasile su mrežu plavih nakon pokušaja Gilleta i Lukakua, dok je Van Damme glavom ciljao tek nekoliko milimetara iznad grede.

Dominacija Belgijaca nastupila je u posljednjoj trećini prvoga poluvremena kada je Zagrepčanima ponestalo snage i koncentracije u obrani. Nedopustive su bile šetnje domaćih napadača u prostoru ispred Butine...

U startu utakmice Dinamo je bio hrabar, odlučan i beskompromisan. Već u 2. minuti Slepička se izborio za šut sa 20 metara, ali ciljao je pokraj vratnice. No, kako je utakmica odmicala, taj žar je jenjavao i sve do sredine poluvremena nije bio opasnosti za belgijski gol. Tada je zaprijetio Tomečak udarcem sa 25 metara, no lopta je preletjela vrata. Dinamo je držao ravnotežu na travnjaku, ali nije bio konkreran. Sammir je bio poslovično suzdržan, a dok glavni vezni igrač “štrajka”, ni od napadača nema nikakve koristi. Posebno se to odnosi na Mandžukića, od kojega se uvijek najviše očekuje.

Ipak, početkom nastavka dogodio se iznenađujući Dinamov bljesak. Tomečak je briljantno, ljevicom pronašao glavu Slepičke, a Čeh postigao svoj prvi europski pogodak za Dinamo! Belgijci su ostali u šoku i do kraja utakmice nisu se uspjeli oporaviti. Ovim je prekinuta serija od sedam uzastopnih pobjeda Anderlechta.

Inače, pogotku je prethodila još jedna spektakularna Butinina obrana. I ovoga puta razoružan je najopasniji Anderlechtov napadač Lukaku.

Belgijci moraju izgubiti

Dinamo je tako opet u igri za prezimljavanje u Europi, što mu se posljednji put dogodilo davne 1970. godine. Sada mu treba pobjeda nad Temišvarom pred praznim Maksimirom, te poraz Anderlechta od u Amsterdamu, od “nezainteresiranoga” Ajaxa. Kopljanici bi morali raditi za plave.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
00:14 03.12.2009.

D I N A MO o D I N A MO ja voooooooolim tebe jakooooooooooooooooo.....

IN
inspektor
00:29 03.12.2009.

AJAX nepusta nikome, oni imaju velike premije za svaki bod, a i svaki gol! ti majmuni(sa 2 srbina) nebi ni rodjenu babu pustili! idu plavi dalje

OB
-obrisani-
00:02 03.12.2009.

Ajax sigurno pušta Anderlektu,to je neupitno,isti scenarij kao u utakmici Ukrajina - Engleska,zajebat će nas na bilo koji način..