IZBORNIK POZVAO I SINA

Slovake predvode Škrtel i Hamšik

Foto: Reuters
Slovake predvode Škrtel i Hamšik
11.05.2010.
u 21:18
Izbornik Vladimir Weiss predočio je medijima popis s imenima 29 slovačkih nogometaša-kandidata za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Otpast će s njega još šestorica.
Pogledaj originalni članak

Četvorica vratara i 25 igrača iz polja nalaze se na Weissovoj listi koja će biti sužena do 1. lipnja kada će biti objavljen i konačan popis igrača koji će od 11. lipnja igrati u Južnoafričkoj Republici.

Liverpoolov Martin Škrtel i Napolijev Marek Hamšik najzvučnija su imena slovačke reprezentacije na čijem se popisu nalazi i izbornikov sin istoga imena koji igra u Manchester Cityju, kao i Chelseajev Miroslav Stoch.

Kornel Salata (Slovan), Mario Pečalka (Žilina) i Kamil Kopunek (Trnava) jedini su nogometaši na Weissovom popisu koji igraju u slovačkom prvenstvu.

Slovačka će protiv Paragvaja, Novog Zelanda i Italije igrati u Mundijalovoj skupini F.

Prošireni slovački popis za Svjetsko prvenstvo (29 igrača):

Vratari: Jan Mucha (Legia), Luboš Kamenar (Nantes), Dušan Kuciak (Vaslui), Dušan Perniš (Dundee United)

Braniči: Marek Čech (West Bromwich Albion), Jan Durica (Hannover), Tomaš Hubočan (Zenit), Lubomir Michalik (Leeds), Mario Pečalka (Žilina), Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petraš (Cesena), Kornel Salata (Slovan), Martin Škrtel (Liverpool), Radoslav Zabavnik (Mainz)

Veznjaci: Marek Hamšik (Napoli), Miroslav Karhan (Mainz), Jan Kozak (Plitechnica), Juraj Kucka (Sparta), Marek Sapara (Ankaragucu ), Stanislav Šestak (Bochum), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi), Dušan Švento (Salzburg), Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Miroslav Stoch (Chelsea), Vladimir Weiss (Manchester City)

Napadači: Filip Hološko (Besiktas), Martin Jakubko (Saturn), Erik Jendrišek (Schalke), Robert Vittek (Lille)

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FR
FrancPrešern
07:31 12.05.2010.

Slovake predvode Škrtel i Hamšik a kockaste pred TV ekrane predvode Ožujsko, kokice i Kraš čokolada..

OB
-obrisani-
09:51 12.05.2010.

za njih, slovence i srbe bum navijal. bolje za slavensku braću neg za one engleske šu.pke