NOVI "UKRAJINAC"

Službeno: Vida potpisao za kijevski Dinamo, plavima 6 mil. €

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Službeno: Vida potpisao za kijevski Dinamo, plavima 6 mil. €
02.01.2013.
u 11:13
Plavi će za transfer svoga ponajboljeg igrača navodno inkasirati šest milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Raspada se Dinamov trijumvirat Vida – Kelava – Kovačić. Taj nerazdvojni trojac u maksimirskoj svlačionici ostaje bez svog najveselijeg pojedinca, Domagoja Vide. Naime, stoper plavih potpisao je za kijevski Dinamo na pet godina i tamo se pridružio bivšim dinamovcima Ognjenu Vukojeviću i Niki Kranjčaru. Jutros je 23-godišnji branič otputovao u Ukrajinu, prošao liječnički i potpisao ugovor prema kojem će dobivati milijun eura godišnje. Vida je poziv ukrajinskoga kluba, da dođe na liječnički pregled, čekao u Donjem Miholjcu.

- Vrlo sam sretan što sam došao u ovako veliki klub poput Dinama. Već sam razgovarao s Vukojevićem koji je imao samo riječi hvale za suigrače i uvjete u klubu. Čuo sam za sjajne navijače i nadam se da možemo nastaviti pobjedničku tradiciju ove momčadi - rekao je Vida pri dolasku u Kijev.

Objasnio je kako se sv brzo odvilo:

- Iskreno, znao sam da me Dinamo prati već neko vrijeme, međutim sve se zahuktalo posljednjih nekoliko dana. U jednom trenutku nazvao me Zdravko Mamić, rekao da je Dinamo vrlo zainteresiran, da je razgovarao s Vukojevićem i evo me, dva dana kasnije sam u Kijevu.

Priznao je i da je u Ligi prvaka protiv Kijevljana igrao posebno motivirano.

- Znao sam da u tim utakmicama moram briljirati i da ću biti pod posebnim povećalom. Nemojte me krivo shvatiti, nisam se ništa manje trudio ni u ostalim susretima, ali bili su to posebni dvoboji za mene.

Dinamova će blagajna nakon prodaje Vide biti bogatija za šest milijuna eura, koliko iznosi transfer. A plavokosi nogometaš novi je dobar posao Zdravka Mamića. U ljeto 2011. doveo ga je iz Bayera iz Leverkusena za milijun eura, a sad ga prodaje za šest puta veći iznos.

Vida se tako pridružio cijeloj koloniji hrvatskih nogometaša koji za kruh zarađuju u Ukrajini. Osim već navedena dva suigrača, tamo su Srna, Eduardo, Kalinić, Strinić...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

FL
fliegenderstern
17:40 02.01.2013.

Mamić uspješno naše novce daje svojim igračima,koji su onda dobro plaćeni. I kad su tako dobro plaćeni onda bolje igraju i prodaju se. To je to. Pitajte Ibaneza zašto ne ide iz Dinama, a cvilio je 5 mjeseci kako ima jaaaako puno ponuda. Pa nema nikakve ponude, i lijepo je potpisao novi ugovor i fućka mu se, vozi X5,a mi mu plaćamo preko proračuna gorivo.. kako je naš nogomet lijepo organiziran...

FU
furest
18:19 02.01.2013.

da nije dobio dres reprezentacije ne bi ga prodao ni za milion

MA
magnum2013
18:38 02.01.2013.

Evo su se već poćeli javljati veliki "znalci" ali zaćudo ovaj puta plaču za Vidom. Sjećamo se ne tako davno, kad je kupljen Vida, njihovih ružnih riječi i "pohvala" na Mamićev račun jer je kupio invalida. Sada je najednom trebao ostati jer se stvara momčad. Kad bi još shvatili da se od profita danas živi bilo bi im lakše. Od velikih navijača ionako nema pomoći i ni kune od karata. Sada je kupljen Pamić. Već smo vidjeli pisanja o tome i pljuvanja naravno. Za godinu će isti opet nekamo za dobre pare. Netko ima nos, a netko nema pameti. Zato je i ovaj svijet interesantan.