20 cm snijega

Snijeg prijeti Premijernoj ligi, navijači čiste stadione

Foto: Reuters
Snijeg prijeti Premijernoj ligi, navijači čiste stadione
08.01.2010.
u 14:05
Utakmica Fulham – Portsmouth već je odgođena, a u opasnosti je i dvoboj Liverpool – Tottenham u nedjelju.
Pogledaj originalni članak

Loše vrijeme praćeno snijegom sve više prijeti engleskoj Premijernoj ligi. Protekli tjedan odgođeno je desetak utakmica 1. i 2. lige, a velikih problema moglo bi biti i ovaj vikend jer su meteorolozi najavili nove pahulje.

Ne budu li utakmice odigrane, vodstvo Premijerne lige bit će u laganoj panici. Uz ionako zgusnuti raspored Engleza (prvenstvo, FA kup i Liga-kup), problem je što šest njihovih klubova u proljeće nastupa u europskim natjecanjima (Manchester United, Chelsea i Arsenal u Ligi prvaka, Liverpool, Everton i Fulham u Europskoj ligi). Pričuvnih termina gotovo da i nema, jer prvenstvo zbog Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ove sezone završava već 9. svibnja.

Čelnici lige već su jučer potvrdili da se odgađaju utakmice između Fulhama i Portsmoutha, Burnleyja i Stokea, te Sunderlanda i Boltona, a malih izgleda da bude odigran ima dvoboj Wigan – Aston Villa, jer u vrijeme igranja utakmice najavljena je temperatura od -9 Celzijevih stupnjeva.

Nove dvije utakmice kojima je pomaknut datum održavanja su ona između Hull Cityja i Chelseaja koja se trebala odigrati u subotu na KC stadionu, kao i ona između Liverpoola i Tottenhama koja je trebala biti održana u nedjelju na Anfieldu.

U Arsenalu, koji na svom Fly Emiratesu dočekuje Everton, kažu da će uspjeti osposobiti travnjak čak i padnu li nove pahulje. Zanimljivo, u čišćenju snijega s travnjaka engleskih prvoligaša sudjeluju i brojni navijači volonteri, jer ipak je čast čistiti snijeg s jednog Fly Emiratesa ili Anfielda. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi se volontera prijavilo za čišćenje Maksimira ili Poljuda.

U sastavu Arsenala najavljen je hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Hrvatski trojac u Tottenhamu, Modrić, Ćorluka i Kranjčar, zbog vremena bi također ovaj vikend mogao ostati bez igračkih minuta. Naime, Liverpool je zatražio odgodu utakmice sa Spursima jer navijačima ne bi mogao pružiti uobičajeni komfor na tribinama.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
bobrock
16:08 08.01.2010.

G. Ledinski, Premier League je naziv lige, tako da se ne prevodi na Premijerna. Isto tako, englezi ne prevode nazive naše lige nego daju originalni naziv.

OB
-obrisani-
16:26 08.01.2010.

Dolaze bolja vremena i treba održavati nadu. Treba pogledati link http://www.youtube.com/watch?v=e_-jmuI6AGM