OTIŠLI SU LIGAMENTI

Šok za Francuze: Nikola Karabatić ne može na Svjetsko, niti u Köln

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Šok za Francuze: Nikola Karabatić ne može na Svjetsko, niti u Köln
19.10.2020.
u 14:12
Nikola Karabatić propustit će Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati u Egiptu u zimu 2021. godine. Osim toga, propustit će i završnicu Lige prvaka u Kölnu
Pogledaj originalni članak

Nikola Karabatić otpada sa Svjetskog prvenstva u Egiptu i sa završnice Lige prvaka za vrijeme Božićnih praznika u Kölnu 2020. 

Zaključak je to nakon ozljede legendarnog francuskog rukometaša Nikole Karabatića u pobjedi PSG-a kod Ivryja 35-25. 

Krivac? Ruptura prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Ozljeda koja se rehabilitira otprilike pola godine ili čak do devet mjeseci! 

Nikola je nezgodno doskočio nakon dodavanja i uhvatio se za koljeno, a daljnji pregledi objasnili su kako nije zezancija. 

Foto: Instagram

Dakle, nema Kölna, a ni piramida za starijeg Karabatića, barem ne u igračkom smislu. Na svjetskoj smotri protivnici Francuske  bit će Norveška, Austrija i kvalifikant iz Sjeverne Amerike ili Kariba. Hrvatska i Francuska na tom se natjecanju ne mogu susreti prije polufinala.

Ova ozljeda nije kao ona pred SP 2019. kada se najavljivalo da Nikole neće biti pa se ipak pojavio pod svjetlima reflektora velebnih rukometnih dvorana. Ovoga puta Nikola mora mirovati. 

Dapače, L'Equipe tvrdi da bi Nikola mogao propustiti i Olimpijske igre u Tokiju bude li se ovo liječenje odužilo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DH
dalibor.hren
10:56 01.11.2020.

A mogao bi i u zatvor!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:58 19.10.2020.

Nikola Karabatić je baš fantastičan rukometaš i ćestiti ćovik jer kao rođeni francuski građan igra za svoju domaću repku. Nije on sportaš prodana duša kakvi nastupaju u HR repkama.