BIVŠI MODRI Odbačeni igrač plavih više i ne dolazi na utakmice

Šokota: Nisam bio na slavlju, ne pripadam mu

20.05.2009.
u 08:38
Pogledaj originalni članak

Iako žive u Zagrebu, dvojica od trojice najboljih Dinamovih strijelaca u povijesti HNL-a, Igor Cvitanović (117 golova) i Tomo Šokota (55), u širokom luku zaobilaze Maksimir.

Tomo je još donedavno živio u šampionskoj svlačionici, no ne smatra se više dijelom te priče.

– U Dinamu sam zatvorio sva vrata, ne idem više u klub, niti na utakmice. Ne, nisam bio na šampionskom slavlju, smatram da ondje više ne pripadam. Jednostavno, Dinamo je za mene završena priča – kazao je Tomo Šokota, koji je posljednju utakmicu za plave, protiv Slavena Belupa, odigrao na početku proljeća kod Marijana Vlaka.

Ne radujete li se Dinamovu naslovu?

– Drago mi je zbog dečki, među njima je i moj kum Igor Bišćan. Dinamo je taj naslov potpuno zaslužio, jer je u nekim utakmicama igrao impresivno.

Jurčić je najzaslužniji za trofej?

– Ne može biti najzaslužniji, jer su mnogi koji su u njemu sudjelovali dulje od njega u klubu. No, Kruno radi odlično, izvrsno je sastavio momčad, a posebno se radujem što su u pohodu na naslov prvaka najveći doprinos dali domaći dečki.

Uzvrat finala kupa bit će formalnost za Dinamo?

– Da, Dinamo je šest puta bolji od Hajduka, ne može se dogoditi nikakvo iznenađenje. Jeste li pronašli novi klub? – Nisam, čekam prijelazni rok, još razmišljam, s obitelji razmatram najbolju opciju. Dobio sam ponude iz Grčke i Saudijske Arabije, ali nisu me zadovoljile – zaključio je Tomo Šokota, koji je sezonu u Dinamu okončao s tri pogotka: jedan u Prvoj hrvatskoj ligi, Zadru u Maksimiru, te dva Zagori iz Unešića u Hrvatskom kupu.

Pogledajte na vecernji.hr