u novom broju maxa!

Šola za MAX: U Rusiju 
s ljubavlju! 
Svi dođite...

Foto: 'Jurica Galoic/24sata'
'11.09.2008.,Zagreb - Na Hipodromu u svecanoj atmosferi RTL televizija predstavila je jesensku shemu programa za 2009.godinu.Vlado Sola zonglira sa rukometnim loptama. Photo: Jurica Galoic/24sata'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
'17.01.2011., Malmo, Svedska - Svjetsko prvenstvo u rukometu, utakmica skupine C, Hrvatska - Australija. Vlado Sola. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
'20.08.2011., Koprivnica - Prijateljska utakmica izmedju RK Podravka Vegete i Zvezda Zvenigorod RUS. Vlado Sola Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Foto: 'zeljko hladika'
'za spo........31. 08. 2004. zracna luka pleso/povratak hrvatskih rukometasa, osvajaca zlatne medalje, sa olimpijade u grckoj/ vlado sola snimio: zeljko hladika'
21.06.2012.
u 22:32
U novom broju sportskog tjednika Max Vlado Šola (43), proslavljeni hrvatski rukometni vratar, govori o svojim ruskim iskustvima
Pogledaj originalni članak

Sa Zdravkom Zovkom i Matom Matijevićem Šola čini hrvatski trenerski trojac u ženskom klubu Zvijezdi iz Zvenigoroda.

– Nemojte zaboraviti da je s nama bila i Svitlana Pasičnik – ističe Šola. No, za razliku od spomenutog trojca, bivša rukometna reprezentativka, popularna Cvita, sljedeće sezone neće stanovati u predgrađu Moskve.

– Gazde kluba otpustili su 15 igračica, među njima i Cvitu. Daleko od toga da je naša rukometašica igrala loše. Imala je peh jer je dugo bila ozlijeđena, ali igrala je više nego solidno – rekao je Šola.

Pa tko će uopće ostati u klubu?

– Ostalo je pet-šest najboljih igračica. No, klub će se pojačati jer želimo sljedeće sezone još bolje rezultate.

Ove sezone Zvijezda je izgubila u polufinalu doigravanja te u finalu kupa, oba puta od Rostova. U Kupu kupova ispala je u četvrtfinalu porazom od Ferencvarosa.

– Ima naznaka da bismo mogli dobiti pozivnicu za kvalifikacije za Ligu prvakinja. Vjerujem da ćemo imati dovoljno kvalitetan sastav za dobre rezultate u Europi.

Osim što je u Zvijezdi trener vratarki, Šola je pomalo i menadžer...

– Uključen sam u dovođenje nekih igračica. To je ono čime se želim baviti u budućnosti. Evo, blizu sam dogovora s Alexandrom Lacrabere, trenutačno jednom od najboljih igračica francuske reprezentacije.

Hoće li netko iz Hrvatske u Zvenigorod?

– Ne. Lani smo htjeli dovesti Andreju Penezić, ali imala je jako dobar ugovor s Krimom. Ove sezone želio sam dovesti Kristinu Franić, ali je imala uvjet da joj nađem nogometni klub za supruga (Ivan Elez, igrao za Slaven B. i Dugopolje, nap. a.). Nudili smo joj mnogo novca, ali nije odustajala. Morali smo je prekrižiti jer mi nije bilo ni na kraj pameti da tražim klub za igrača koji u Hrvatskoj ne igra u prvoj ligi – istaknuo je Šola.

Moskva je poznata po strašnim prometnim gužvama, ponekad je za deset kilometara potrebno dva sata vožnje automobilom.

– Srećom, mi stanujemo i treniramo u Zvenigorodu, gradu koji se naslanja na Moskvu. Tamo nema gužve. Opet, Moskva kao grad nudi mnogo sadržaja i u slobodno vrijeme često odem do velegrada. Znao sam odlaziti na košarku, gledati naše Planinića i Lončara. Odlazio bih i na nogometne utakmice Dinama dok je igrao Dujmović. Nakon pola godine već se dobro snalazim i odlazim u Moskvu bez GPS-a – priča Šola.

Nije li Moskva malo i skupa?

– Da malo, užasno je skupa! No, treba se brzo prilagoditi i onda nema problema. Nama su plaćeni smještaj i hrana, tako da nam većina plaće ostane. Troši se na kave, pića, izlaske, šoping, ali ne pretjerano – kaže Šola.

Brzo se priviknuo na rusku hranu.

– Obožavam ribu, najviše jesetru!

A kavijar?

– Naravno.

Uskoro mu u Moskvu dolazi novo društvo iz Hrvatske...

– Mislite na Slavena Bilića, Aljošu Asanovića i Nikolu Jurčevića. Radujem se! Bit će nas više za druženje. S njima dolazi i Miljenko Rak s kojim sam se već čuo. Raspitivao se kako je u Moskvi. Ja svima kažem: Ljudi, dođite, nećete požaliti. Ma, snaći će se oni brzo, a uvjeren sam da će Bilić napraviti dobar posao, kao što je napravio s hrvatskom reprezentacijom.

Znači, viđat će vas često na utakmicama Lokomotiva.

– Nadam se da će mi dečki nabaviti ulaznice, ha-ha – šali se Šola.

Umaraju li ga u Rusiji dugačka putovanja?

– Ma ne! Od Moskve je sve na dva sata leta. Na sreću, sve su ženske ekipe u europskom dijelu Rusije.

Je li naučio ruski?

– Znam osnove. Dovoljno.

 

Opširniji tekst u novom broju Maxa

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.