BUNDESLIGA

Soldin Köln osramoćen kod Hoffenheima

Foto: Goran Stanzl
Soldin Köln osramoćen kod Hoffenheima
21.11.2009.
u 18:19
Teške domaće poraze su u 13. kolu Bundeslige ostvarili nogometaši Freiburga i Kölna, kojeg s trenerske klupe vodi hrvatski strateg Zvonimir Soldo.
Pogledaj originalni članak

Kombinirano su Hoffenheim i Werder svladali svoje suparnike Köln, odnosno Freiburg, s impozantnih 10:0. Ukupno su gostujuće momčadi dobile utakmice ove subote sa čak 1-6-6 u odnosu na domaće sastave.

Već nakon deset minuta utakmice Hoffenheim je kod Soldinog Kölna vodio 2:0 (pogocima Eduarda i Edua). Makar je Köln napadao i pokušavao se vratiti u igru, ipak se sve ozbiljnije događalo na suprotnoj strani. Odmah na početku drugog dijela je Ba pogotkom za 3:0 dodatno shrvao domaćina kojem je na kraju "presudio" bosansko-hercegovački reprezentativac Vedad Ibišević pogotkom s bijele točke.

Soldo je počeo utakmicu s napadačkim dvojcem Podolski - Novakovič, no obojica su opet imali loš bundesligaški dan. Na drugoj strani je Josip Šimunić staloženo i dobro odigrao svih 90 minuta.

Freiburg, za koji je svih 90 minuta igrao hrvatski nogometaš Ivica Banović, još je gore prošao protiv Werdera. Iako je prvih 45 minuta završeno s prihvatljivih 1:0 za goste, na kraju je semafor ispisao ogromnih 6:0 za Werder. Tko zna kako bi završilo da je za goste igrao najbolji strijelac Claudio Pizzarro.

Jako je loše ovu subotu iskoristio i prvak Wolfsburg. Odnosno, nije ju iskoristio niti za bod makar je bio domaćin Nürnbergu. Dva puta su gosti vodili, no u 77. minuti je Grafite izjednačio iz jedanaesterca nakon čega su domaći nogometaši u valovima krenuli opsjedati gostujuća vrata ne bi li došli do sva tri boda.

U takvoj igri su potpuno zaboravili na svoju obranu, pa je tako Nürnberg u sudačkoj nadoknadi došao u priliku da realizira kontru (četiri na jedan). Kluge je bio miran, te je zabio za konačnih 3:2 gostiju. I Misimović i Džeko (asistent za prvi pogodak Dejagaha) su odigrali svih 90 minuta za Wolfsburg.

Ivan Rakitić je ušao u igru za Schalke u 50. minuti, a u razdoblju nakon toga je Schalke uspio slomiti i pobijediti Hannover kao domaćin 2:0. Utakmica je imala veliki emotivni naboj jer je bila prva za Hannover bez Roberta Enkea, koji je prije osam dana izvršio samoubojstvo.

Inače, sve utakmice ovog kola su započele minutom šutnje za nekadašnjeg njemačkog reprezentativnog vratara i člana Hannovera.

Bundesliga, 13. kolo:

Köln - Hoffenheim 0:4 (Eduardo 5, Edu 10, Ba 46, Ibišević 90-11m)

Eintracht - Borussia (M) 1:2 (Schwegler 86-11m / Russ 54-ag, Brouwers 65)

Freiburg - Werder 0:6 (Almeida 33, 57, Marin 55, Özil 67, Naldo 73-11m, Rosenberg 82)

Schalke - Hannover 2:0 (Farfan 69, Moravek 90)

Stuttgart - Hertha 1:1 (Kuzmanović 82 / Ramos 49)

Wolfsburg - Nürnberg 2:3 (Dejagah 59, Grafite 77-11m / Bunjaku 56, 64, Kluge 90)

kasnije:

Borussia (D) - Mainz

nedjelja:

Bayern - Bayer

Hamburg - Bochum

Redoslijed: 1. Werder 26, 2. Bayer 26 (-1), 3. Schalke 25, 4. Hoffenheim 23, 5. Hamburg 23...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.