KÖLN

Soldo: Nikoga ne poznajem kao Stuttgart

Foto: Goran Stanzl
Soldo: Nikoga ne poznajem kao Stuttgart
18.02.2010.
u 10:58
Utakmicu 23. bundesligaškog kola u subotu će odigrati nogometaši Kölna i Stuttgarta. Trener domaćina Zvonimir Soldo tako će se sučeliti s momčadi za koju je igrao od 1996. do 2006. godine.
Pogledaj originalni članak

Soldo je u Stuttgartu ostavio dubok trag odigravši 301 prvenstvenu utakmicu za klub čije je igrače više od 200 puta vodio na travnjak kao kapetan. Za sve napravljeno dobio je Staufer medalju koju dijeli uprava njemačke pokrajine Baden-Württemberg, pa nema sumnje da će subotnji susret za njega imati posebnu težinu, premda mu neće biti prvi protiv bivšega kluba.

Baš protiv Stuttgarta, u utakmici 6. prvenstvenog kola, Soldo je upisao svoju prvu trenersku pobjedu u Njemačkoj. Slavio je tada Köln na gostovanju 2-0, čega se hrvatski strateg rado prisjeća, ali i dodaje:

- Sada si želim i prvu domaću u 2010. godini. Ove godine je Köln pred svojim navijačima poražen od dortmundske Borussije 3-2, nakon čega je remizirao s HSV-om 3-3.

- Niti jednu bundesligašku momčad ne poznajem bolje od Stuttgarta - kaže hrvatski trener, a prenosi Bild koji tvrdi da bi se hrvatski trener mogao pred ovu utakmicu okoristiti i prijateljem Markusom Babbelom, koji je do početka prosinca s klupe vodio Stuttgartovu momčad prije no što ga je zamijenio švicarski stručnjak Christian Gross.

Babbel i Soldo nekadašnji su suigrači iz Stuttgarta, a i danas prijatelji čije se obitelji druže, piše tiražni njemački dnevnik.

- Imam ja mnogo prijatelja u Stuttgartu s kojima sam u kontaktu. Znam da je riječ o dobroj momčadi koja je probleme ostavila iza sebe i pronašla dobar ritam - opovrgnuo je ideju o "šijunaži" preko Babbela Soldo.

Stuttgart je, inače, do poraza od HSV-a u prošlome kolu bio u nizu od pet prvenstvenih pobjeda.

Köln je u veljači još bez pobjede. Remizirali su s HSV-om 3-3 u utakmici u kojoj je Mladen Petrić za goste postigao dva pogotka, a porazila ih je momčad Schalkea u posljednjem bundesligaškom kolu. Između tih dviju utakmica smjestio se i poraz od drugoligaša Augsburga u četvrtfinalu DFB Pokala. Obje te utakmice Köln je izgubio 2-0. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.