PRVI IZBOR Bild tvrdi kako će Soldo biti imenovan u subotu

Soldo preuzeo klupu bundesligaša Kölna

11.06.2009.
u 16:07
Pogledaj originalni članak

Proslavljeni nogometaš i kapetan Stuttgarta Zvonimir Soldo, koji je prošle godine kao trener Dinama osvojio dvostruku krunu, novi je trener Kölna, piše njemački Bild. Nijemce je prethodno odbio Gerrard Houllier. Nekadašnji Bišćanov trener iz Liverpoola nije želio zamijeniti komfornu poziciju direktora svih francuskih selekcija za stres Bundeslige. U Francuskom savezu radi dvije godine.

Soldo će tako biti prvi hrvatski trener u Bundesligi nakon više od 20 godina, te tek četvrti nakon Krešića, Zajeca i Ivića koji je dobio posao u nekoj od liga petice u ovom tisućljeću.

Klupu Kölna napustio je Christoph Daum i prešao u Fenerbahče, što je, kako kaže, izazvalo bolesne reakcije u Njemačkoj. Njegov sin Jean-Paul i kćer Cara-Jolie pohađaju privatnu Međunarodnu školu St. Georgea u Kölnu.

– Maltretiraju mi djecu u školi! Ne samo njihovi vršnjaci nego im prigovaraju i odrasli. Govore im da sam bez imalo karaktera, da samo trčim za novcem. Jean-Paul posljednjih dana plače kao nikad prije i stalno pita zašto odlazim iz Kölna – kazao je ogorčeni Daum.

Pogledajte na vecernji.hr