Lokomotiva na korak do boda

Šoštarić: Ovo je bila isprika za ono što smo napravili u Norveškoj

Šoštarić: Ovo je bila isprika za ono što smo napravili u Norveškoj
26.09.2022.
u 18:27
- Da, morat ćemo potražiti novo rješenje. Samo, u Hrvatskoj ga nema. Htjeli smo dovesti Budić, ali njoj se nikako ne ide iz Dugog Sela – istaknuo je Šoštarić.
Pogledaj originalni članak

Rukometašice Lokomotive upisale su i treći uzastopni poraz u elitnoj skupini Lige prvakinja. No, za razliku od prve dvije utakmice (Rapid i Storhamar), Zagrepčanke su protiv Budućnosti (24:25) bile jako blizu, ako ne pobjede onda barem osvajanju boda. Vodile su nakon prvog poluvremena, imale su minutu prije kraja napad za izjednačenje, ali dogodila se pogreška i iz kontre Raičević je pogodila za nedostižnih plus dva. Ana Malec samo je na kraju ublažila poraz.

Dramac i Birtić naša budućnost

- Ovo nam je bila važna utakmica jer smo se cijeloj rukometnoj javnosti u Hrvatskoj htjeli ispričati za ono što se dogodilo u Norveškoj i mislim da smo u tome uspjeli. Moramo biti zadovoljni s obranom koja je dozvolila samo 25 pogodaka i to je nešto što mora postati naš standard želimo li biti u prilici pobjeđivati. Vidim Budućnost kao primjer toga kako se treba raditi s mladim igračicama i kako treba graditi ekipu koja je pravi omjer mladosti i iskustva. Moram posebno pohvaliti nastup naših dviju desnih vanjskih Dramac i Birtić koje su pokazale da se na njih zaista može računati u budućnosti – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

Nedostajali su pogotci Stele Posavec. Nijednom se nije uspjela upisati u listu strijelaca.

- Istina, očigledno je suparnik procijenio odakle prijeti najveća opasnost pa su je doista dobro čuvali – dodao je Šoštarić.

Ostali ste u međuvremenu bez vratarke Željane Rašić?

- Da, morat ćemo potražiti novo rješenje. Samo, u Hrvatskoj ga nema. Htjeli smo dovesti Budić, ali njoj se nikako ne ide iz Dugog Sela – istaknuo je Šoštarić.

Jarak još nije spremna

Nova igračica u klubu je Lana Jarak?

- Još nije sto posto spremna, no kada Terezija Ćurić igra ovako dobro onda nema zime na lijevom krilu – zaključio je Šoštarić.

U drugoj utakmici skupine B, mađarski Györ je na svom parketu izgubio od Metza (24:28). U skupini A Banik je izgubio od Krima (29:42), Ferencvaros od Bresta (20:21), a Vipers (Debelić 6) je svladao Odense (34:27).

Standings provided by SofaScore

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.