KLJUČAN ZA MOMČAD

Southgate dvaput odgovorio Walkera od odlaska u reprezentativnu mirovinu

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Gareth Southgate
Foto: Reuters/Pixsell
Zlatko Dalić i Gareth Southgate
11.09.2023.
u 10:47
"Dva puta sam ga odgovorio od odlaska u reprezentativnu mirovinu - nakon Eura i nakon Svjetskog prvenstva", rekao je Southgate britanskim medijima. "Mislim da voli biti ovdje."
Pogledaj originalni članak

Engleski izbornik Gareth Southgate rekao je da je odgovorio Kylea Walkera dva puta od odlaska u reprezentativnu  mirovinu - nakon prošlogodišnjeg poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Francuske i nakon poraza u finalu Eura 2020. od Italije.

Walker je zabio svoj prvi gol za Englesku u svom 77. nastupu u subotu u remiju 1-1 s Ukrajinom u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024., a Southgate je rekao da je 33-godišnji branič "ključan" za momčad.

"Dva puta sam ga odgovorio od odlaska u reprezentativnu mirovinu - nakon Eura i nakon Svjetskog prvenstva", rekao je Southgate britanskim medijima. "Mislim da voli biti ovdje."

"Ako govorimo o igračima svjetske klase na njegovoj poziciji u našoj momčadi, onda je on vjerojatno jedan od njih. Mislim da nije shvaćao koliko nam je vrijedan i koliko je važan za nas. Vjerojatno mi neće zahvaliti što sam to podijelio."

Southgate je dodao da je Walker, koji je 2011. godine debitirao s 21 godinom, postao "zreli vođa" Engleske.

"Ne samo igranje, nego i oko treninga, način na koji ga čujem kako govori kad ga intervjuiraju, njegov utjecaj na grupu, mlađe igrače," rekao je Southgate.

"Mislim da uživa u dodatnoj odgovornosti koju je imao u svom klubu i znam da je spreman to prihvatiti i s nama."

Engleska ima šest bodova prednosti u skupini C i na putu je da se kvalificira za Euro sljedeće godine u Njemačkoj. U utorak u Glasgowu igra protiv Škotske prijateljsku utakmicu.

 
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.