Počinje 22. izdanje CROATIA OPEN UMAGA

Španjolcu Ferreru od naših zaprijetiti može jedino Ivan Ljubičić

Foto: 'Sanjin Strukic/24sata'
Španjolcu Ferreru od naših zaprijetiti može jedino Ivan Ljubičić
21.07.2011.
u 09:30
Goran Prpić dohvatio je prvi naslov u karijeri, "kihnuo" je u finalu tada 19-godišnji Goran Ivanišević
Pogledaj originalni članak

S tribina umaškog stadiona pljeskao je i legendarni Fred Perry. Vratili smo se u daleku povijest, bila je to 1990. godina, ali i jedini hrvatski finale dosad. Turnir počinje danas, tenisači "španaju" rekete, a Hrvati se bruse na finale, već je i vrijeme da jedan od njih naslijedi Prpu.

– U finalu u Umagu želim igrati protiv Ivana Dodiga – viče Marin Čilić.

Međutim... Realnost je potpuno drugačija. Forma naših je, u najmanju ruku, nezavidna. Marin Čilić ispao je u prvom kolu Wimbledona i Roland Garrosa. Ivan Dodig izbačen je u prvom kolu Wimbledona i Hamburga. Antonio Veić uglavnom igra u kvalifikacijama turnira.

Naš je skriveni adut Ivan Ljubičić. Mnogi će isticati i Marina Čilića, no Ljubo ga je već "tukao" ove godine u Wimbledonu, a nakon što se vratio s Otoka, naš se najbolje rangirani tenisač odmarao ploveći Jadranom, da bi posljednja dva tjedna marljivo trenirao u Rijeci isključivo za nastup u Istri.

– Igrao sam tu već dvanaest puta, vrijeme mi je da odem do kraja! – kaže Ljubo, koji ima najveće šanse. Ali tek od naših. Dolaze jaki zemljaši, J. C. Ferrero, Potito Starace, J. I. Chela... Dapače, Ferrero je u odličnoj formi, prošli je vikend osvojio Stuttgart, a u Umagu brani naslov. Prpić zasad može mirno spavati.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JV
jedan_vamo
20:11 21.07.2011.

Nisam u zivotu procito nista gluplje.