ZADAR Momčad s Višnjika na pragu 2. kruga Eurokupa i okreće se NLB ligi

Split i Vojvodina su Zadranima utakmice sezone

17.12.2008.
u 17:50
Pogledaj originalni članak

Zadar je nadomak drugoga kruga Eurokupa. Uvjerljivom pobjedom protiv francuskog Chorale Roannea zasjeo je na prvo mjesto, s omjerom od tri pobjede i jednog poraza, i da bi išao dalje treba mu samo pobjeda ili u Grčkoj protiv Maroussija ili u Zadru protiv ASK Rige. Toga je svjestan i trener Aleksandar Petrović.

- Ostao nam je samo još jedan korak za drugi krug. Sve je u našim rukama - rekao je trener Petrović nakon pobjede 82:70 protiv Francuza u Dvorani Krešimira Ćosića. Da će Zadar prijeći i taj još jedan korak jamstvo je forma nekoliko igrača, prije svih Dejana Ivanova. Bugarin je nakon odličnog izdanja protiv Olimpije, Roanneu utrpao 18 koševa, čemu je dodao i 14 skokova.

- Praznovjeran sam, pa ne želim reći da smo još u drugom krugu dok ne pobijedimo - oprezan je Ivanov.

Odlično je igrao i od ozljede oporavljeni Damir Rančić koji je postigao 16 koševa.

Zadru u prilog ide i to što je pred vrata drugoga kruga Eurokupa došao bez pomoći možda i najvećeg pojačanja ove godine Malika Dixona. No, Amerikanac će i te kako biti potreban u NLB ligi, u kojoj Zadar ima već četiri poraza i u kojoj se vrti i najviše bodova za euroligaški ugovor. Svjestan je toga i trener Petrović koji sljedeće dvije utakmice smatra možda i najbitnijima.

- Za mene su srazovi s Vojvodinom i Splitom u gostima utakmice sezone, a ne one protiv Partizana i Cibone - rekao je Petrović uoči dvaju gostovanja u regionalnoj ligi. I ostali su Zadrovi igrači preksutrašnji dvoboj s Vojvodinom istaknuli kao vrlo značajan.

- Pred nama je sada Vojvodina, koja jest zadnja, ali je protiv nje teško igrati. Uostalom, u prošloj utakmici, s Hemofarmom, dugo je vodila i izgubila tek u produžetku - rekao je trenutačno jedini Zadrov razigravač Rok Stipčević.

Drugi razigravač Dixon, nakon što je zaradio distorziju zgloba obje noge, trebao bi se za susret s Vojvodinom vratiti na parket.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr