MAJSTORICA

Split nije izdržao: Cedevita u finalu PH protiv Cibone

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Cedevita Split (1)
23.05.2012.
u 21:57
- Ovo je bila odlična najava za veliki košarkaški praznik, finale s Cibonom - kazao je Cedevitin glavni sponzor Emil Tedeschi
Pogledaj originalni članak

Cedevitašima je, očito, trebala doći voda do grla pa da iskažu ono što je njihov trener Dražen Anzulović od njih tražio i u prve dvije utakmice protiv žutih. U polufinalnoj majstorici, Cedevita se rutinski obračunala sa Splitom (96:70) i prošla u finalnu seriju s Cibonom.

Splitsko srce je puno više htjelo no što su im noge i pluća mogli. Po prvi put, nakon dugo, dugo vremena, u Zagreb su im došli i navijači, a oni su baš taj dan fizički krahirali. Recimo, njihov nacjenjeniji igrač Nikola Vujčić sinoć je uknjižio je samo jedan koš i pet prekršaja.

- Cedevitaši su nas energetski pregazili. Čim smo malo pali oni su napravili razliku koju nismo imali snage stići. Ja sam na izmaku snaga već duže vrijeme - priznao je Nikola Vujčić, sportski direktor i igrač Splićana, kojeg već sljedeći tjedan očekuje operacija kile.

Cedevita ovaj put nije igrala kilavo, o čemu je govorio i kapetan Marino Baždarić:

- Jedina razlika od prethodne dvije utakmice bila je u pristupu. Vidjelo se da igramo s više želje, žara i agresivnosti.

Takav pristup razriješio je majstoricu već koncem druge četvrtine (46:30) kada je Cedevita s klupe dobila injekciju žustrine. Car (15 koševa) i Princ (dvije trice) podigli su razinu obrane na vanjskim pozicijama što je uškopilo splitsku kombinatoriku na koju je temu splitski strateg Bavčević kazao:

- Imali smo samo 10 asistencija što je valjda prvi put u Ligi za prvaka da ih imamo manje od suparnika. No, mi moramo žaliti za prvom zagrebačkom utakmicom, kada smo ostali kratki za jednu loptu.

Vidjevši da mu minutaža ovisi o obrani, Draper je u nastavku ukrao pet lopti, a centri Bilan (17 koševa) i Bagarić (8 koševa) kontrolirali su reket. Dobre partije pružili su još i Opačak (14) i Baždarić (8).

- Prerano ste nas vi novinari otpisali, pokazali smo da u nama još ima vatre - likovao je Cedevitin trener Dražen Anzulović.

Finalna serija počinje u subotu u Draženovu domu u 20 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JO
jolly
08:18 24.05.2012.

Najbolja utakmica Cedevite u ovoj kalendarskoj godini. Pitanje je, da li mogu tako u kontinuitetu.

FE
fellix1601
08:22 24.05.2012.

Samo čekam da se dalmoši razbude... , bit će ono da je utakmica bila egal ali da su krivi suci i Maminjo !!!!!!

IV
ivo44
10:30 24.05.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je u potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/