LIGA ZA PRVAKA Ozljede muče Zadar i Split

Split se mora 'vaditi' kod Šibenika

11.04.2009.
u 12:04
Pogledaj originalni članak

U košarkaškoj Ligi za prvaka dalmatinske klubove čekaju važne utakmice. Šibenik i Split na Baldekinu igraju dalmatinski derbi, Dubrovnik želi i protiv Zagreba nastaviti s pobjedama, a Zadranima je cilj na Uskrs dobiti i Cedevitu.

Žuti moraju do pobjede
Split CO porazom od Zagreba umanjio je izglede da i dogodine nastupi u NLB ligi. Tako im se pobjeda u gostima kod Šibenika nameće kao imperativ.

– Nakon Zagreba jesmo malo udaljeniji od NLB lige, no ništa još nije izgubljeno. Moramo pobjeđivati kod ekipa koje nisu kandidati za regionalnu ligu, pa tako i kod Šibenika – kaže trener žutih Teo Čizmić.

A gostovanje Zagreba u Dubrovniku može se okarakterizirati kao derbi 6. kola košarkaške Lige za prvaka. Naime, nakon do sada odigranih utakmica Zagreb je na prvom, a Dubrovnik na trećem mjestu, što je dovoljan mamac za još jedan velik posjet Dubrovčana dvorani u Gospinu polju. Svima je jasno da je Zagreb favorit, ali to ne znači da će se Dubrovnik predati i prije utakmice.

– Trebamo odigrati maksimalno koncentrirano i ući u utakmicu kao što smo to učinili protiv Svjetlosti, kada smo pobjedu osigurali u prvome dijelu utakmice. Ne smijemo biti impresionirani, kao što je to bio slučaj u utakmici protiv Cibone, a tada je moguće da se bilo što dogodi – najavio je utakmicu Frano Karač.

Činjenica jest da će se Zagreb morati namučiti za pobjedu, a najveću prednost ima pod košem, gdje mu je glavna zvijezda Dubrovčanin Ante Tomić. Utakmica počinje u subotu od 19 sati.

Cedevita nije bauk
Nakon što su u utorak u polupraznom Krešinu domu pobijedili glavnog favorita hrvatskoga prvenstva, Cibonu, košarkaši Zadra sutra će, na blagdan Uskrsa, bodove tražiti i na gostovanju kod Cedevite. Zadrani dobro znaju kako se trofeji osvajaju pobjedama u tzv. malim utakmicama, a unatoč silnom trudu i velikom novcu, koji već godinama ulažu vlasnici kluba iz zagrebačkoga predgrađa, Cedevita nije suparnik od kojeg bi trebali strepiti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr