malonogometomanija

Split srušio rekord po broju gledatelja na utakmici

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split srušio rekord po broju gledatelja na utakmici
01.02.2012.
u 21:24
– Noć prije utakmice s Rumunjskom proveo sam vozeći se u automobilu – kaže izbornik Stanković.
Pogledaj originalni članak

Europsko malonogometno prvenstvo tek što je počelo, a za nas kao da je već gotovo. Osam tisuća gledatelja pratilo je trijumf Hrvatske nad Rumunjskom (2:1). Ta je pobjeda izabranicima Mate Stankovića širom otvorila vrata četvrtfinala. Ali, utakmica u Spaladium areni ostat će zapamćena i po novom rekordu po broju gledatelja na jednoj utakmici malonogometnog prvenstva Europe. Do sada je rekord bio 7500 gledatelja kada je 1999. godine u Granadi Španjolska igrala protiv Rusije, a sada Split drži primat s osam tisuća gledatelja.

Protiv Češke novi rekord

– Vjerujem da ćemo već u subotu postaviti novi rekord. Prema svim najavama, na utakmici protiv Češke bit će deset tisuća gledatelja – kaže Denis Kosor, dugogodišnji malonogometaš koji aktivno sudjeluje u organizaciji prvenstva.

A uz rekord po broju gledatelja na jednoj utakmici Hrvatska želi i drugi rekord. Želi nadmašiti EP iz 2010. u Mađarskoj koji je pratilo ukupno 60 tisuća gledatelja. Kod nas je već prvi dan u Zagrebu i Splitu utakmice gledalo više od 12 tisuća gledatelja.

– Vjerujem da ćemo nadmašiti tu brojku iz Mađarske. U svakom slučaju, po pitanju organizacije i posjeta, Hrvatska će postaviti nove kriterije – kaže glasnogovornik HNS-a Davor Gavran.

Lakše je biti u "ilegali"

Naši malonogometaši, za kojima je u Splitu zavladala prava "malonogometomanija", burno su proslavili pobjedu nad Rumunjskom. Zajedničko slavlje održano je u restoranu "Jugo", a izbornik Mato Stanković dao je igračima slobodno jutro.

– Neka im se malo slegnu emocije. Nismo baš navikli na takve glavne uloge. Evo, ja sam svaki dan u novinama, nakon bilo kakve izjave dobijem sto poziva. Lakše nam je raditi kad smo u "ilegali", odnosno kad nas baš i nema u javnosti – kazuje Stanković.

Kao i većina igrača, ni izbornik nije mogao spavati nakon pobjede koja je Hrvatsku gurnula u orbitu europskog malog nogometa.

– Cijelu noć nisam oka sklopio. No, nije važno, a nisam se baš naspavao ni uoči utakmice s Rumunjskom. Noć prije sjeo sam u automobil i sat vremena vozio se uokolo razmišljajući o Rumunjima. Sad još da Rumunjska ne pobijedi Češku pa da mi od četvrtka postanemo sudionici četvrtfinala. Uh, to bi bilo kao iz snova – zaključio je izbornik Mato Stanković.

Dodajmo kako je u srijedu navečer  favorizirana Italijalakoćom pobijedila Tursku (3:1).

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jolly
07:21 02.02.2012.

Pohvala Maršiću na malom nogometu!