TREBAO U DINAMO

Sporni Kamerunac Nloga donio Hajduku pobjedu u Đakovu

Foto: mtnfootball.com
Sporni Kamerunac Nloga donio Hajduku pobjedu u Đakovu
01.09.2013.
u 15:58
Oko tog Makona puno je priča, navodno je bio na probi u Lokomotivi na kojoj, kažu, nije ništa pokazao
Pogledaj originalni članak

Ritam toplo-hladno, bit će uspona i padova za momčad Igora Tudora, nastavio se u Osijeku. Poraz protiv Istre, pobjeda nad Lokomotivom i poraz protiv Osijeka, to je rezime tri gostovanja bijelih zaredom. Tri boda od devet nije ono što može zadovoljiti pristaše bijelih, ali s druge strane možda je i pretenciozno od ovog "baby" Hajduka tražiti nešto više.

- Bila je to naša naslabija utakmica - iskren je bio Tudor nakon poraza u Osijeku.

Ovo će biti stalni ritam Hajduka, teško će i novi igrači (Bukva, Makon i Iluridze) puno toga promijeniti. S njima će Tudor dobiti na širini igračkog kadra, a njih trojica tek imaju potvrditi je li Hajduk s njima dobio i na kvaliteti. Gruzijac Giorgi Iluridze nekako se čini kao najveći adut među ovima što su stigli, valjda će se brzo oporaviti od ozljede gležnja zbog koje je morao otkazati igranje za reprezentaciju Gruzije.

Na odlasku iz Slavonije Hajduk je, u terminu matineje, u nedjeljno jutro odigrao prijateljsku utakmicu u Đakovu i s 3:2 svladao domaću Croatiju. Bilo je to baš odrađivanje obveza, nitko od standardnih prvotimaca nije igrao, za tu prigodu iz Splita je stiglo sedam-osam juniora. Dva pogotka je postigao Kiš, a vrijedi napomenuti da je Kamerunac Thierry Makon Nloga pogodio za pobjedu, dao je gol iz slobodnog udarca (za domaće su strijelci bili Grgačević i Borko).

Oko tog Makona puno je priča, navodno je bio na probi u Lokomotivi na kojoj, kažu, nije ništa pokazao. Kamerunac će dobiti prigodu, Hajduku nedostaje motoričnih veznih igrača, imat će se zašto dokazivati. Ono što je nesporno je da ga je želio Dinamo, da je iz redova modrih za njega izdano garantno pismo. Trebao je Makon tijekom srpnja biti na provjeri u Dinamu, imao je izdano garantno pismo na 21 dan, trebao je biti smješten u Vili Tina, a na kraju je završio u Hajduku.

>> Hajduk u posljednjoj minuti pao u Gradskom vrtu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.