ORGANIZATORI OPTIMISTIČNI

Spust skijaša trebao bi se održati u ponedjeljak

Foto: AFP
Spust skijaša trebao bi se održati u ponedjeljak
14.02.2010.
u 22:54
Natjecatelji u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru još uvijek čekaju na prva natjecanja. U ponedjeljak bi se, napokon, trebao održati spust skijaša planiran još za subotu.
Pogledaj originalni članak

Tada je natjecanje bilo odgođeno zbog visoke temperure, odnosno mješavine kiše i snijega koja je olimpijsku spust stazu Dave Murray oštetila i omekšala, pa su se organizatori odmah odlučili za dvodnevnu odgodu.

Međutim, vremenske prilika u međuvremenu su se ipak popravile, a organizatori tvrde da će u ponedjeljak utrka biti održana.

- Više smo nego uvjereni da ćemo uspjeti organizirati utrku u ponedjeljak u 10.30 sati (po lokalnom vremenu, 19.30 po srednjeeuropskom vremenu, op.a.). Meteorolozi nas uvjeravaju da će temparura pasti, kao i da će biti manje padalina. Trebali bi imati i vedro vrijeme, a na stazi 300-njak ljudi radi punom parom kako bi osiguralo što bolje uvjete za utrku. Vrlo smo optimistični – izjavio je direktor utrke Günther Hujara.

Ivica Kostelić tako će biti prvi skijaš koji će se spustiti niz stazu u natjecanju na Igrama u Vancouveru, budući da ima startni broj 1. Brzo iza njega, sa startnim brojem 3, nastupit će Natko Zrnčić-Dim, dok će Ivan Ratkić u utrku krenuti sa startnim brojem 52.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.