Utakmica odluke u Portu bila je negledljiva

Sramota u Portugalu

Foto: import
Sramota u Portugalu
07.12.2006.
u 00:59
Pogledaj originalni članak

Ostat će velika nepoznanica je li Portov igrač Ricardo Quaresma jedini na terenu u suretu Porta i Arsenala nije znao da obje momčadi idu dalje odigraju li neodlučeno. Jer, dotični je nogometaš jedini iskočio iz opće dosade i antinogometa. Dvaput je Quaresma tukao na Arsenalova vrata i dvaput pogodio vratnicu. Posljednje je kolo igranja po skupinama u Ligi prvaka u Portu donijelo groznu utakmicu koju treba zaboraviti. Jer što drugo reći za utakmicu u kojoj nije bilo ozbiljnijeg prekršaja, u kojoj se driblalo prema svojim vratima, a jedini koji su se  naradili središnji su Arsenalovi stoperi koji su se međusobno dodavali unedogled. Porto je ipak nešto više pokušavao, ali kad su, očito, čuli da CSKA u Hamburgu više ne vodi i da im nije opasan, više nisu imali namjeru prijeći centar. A Wengerove zvijezde nisu ih napadale.

Strah od pogotka
 Pa je čak i njemački sudac Merk požalio što je odredio jednu minutu nadoknade susreta. Nije izdržao, označio je kraj koju sekundu prije. Arsenal kao prvi i Porto kao drugi prošli su dalje nakon utakmice u kojoj su se bojali da ne postignu pogodak i ne izazovu nesreću. Gledajući jednim okom prema Hamburgu gdje je CSKA dvaput vodio. Na kraju je izgubio, ali i da je dobio, Ivici Oliću to ne bi pomoglo, zacementiranom nulom u Portu Moskovljani nisu mogli proći. I potražit će utjehu u Kupu Uefe.
 Arsenal će  15. prosinca u Nyonu čekati ždrijeb iz boljeg položaja, uzvratni susret osmine finala igrat će kao domaćin (baš kao i Chelsea, Bayern, Liverpool, Valencia, Lyon, Manchester United i Milan).
Engleska i portugalska momčad prikazale su negledljiv nogomet. Publika je ostala razočarana.

Zvižduci sve rekli
Žvižduci s tribina sve su rekli. No, u Londonu i Portu neće biti zbog toga tužni, idu dalje a to im je i bio cilj. Možemo žaliti tek zbog CSKA. Dva pogotka u gostima bila su im premalo protiv momčadi koja je davno ispala, ali se nije predavala.


Ivica Olić zabio HSV-u na oproštaju

Ivica Olić prvi je hrvatski nogometaš koji je u ovoj sezoni Lige prvaka postigao pogodak, jedini u susretima skupina. Šansu da ga prestigne od naših ima samo Dario Šimić, jedini naš nogometaš čiji klub nastavlja igranje u Ligi prvaka. Olić je svoj prvijenac postigao u Hamburgu u 23. minuti iz jedanaesterca. Možda je to i njegov posljednji pogodak u Ligi prvaka za CSKA, sljedeće sezone možda bude zabijao za Spartak koji ga želi ili za neki zapadnoeuropski klub. Olić je odigrao svih 90 minuta u 3:2 porazu od HSV (CSKA je vodio 1:0 i 2:1). Svih 90 minuta za Milan je pak igrao Dario Šimić u 0:2 porazu na San Siru od Lillea. No, Milanu ta utakmica ništa nije značila, on je prolazak osigurao prije. (rj)

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr