TKO JE PRVAK REGIJE?

Srbi analizirali tko je bolji, Dinamo ili Crvena zvezda, a zaključak je jasan

Foto: A.K./PIXSELL
Srbi analizirali tko je bolji, Dinamo ili Crvena zvezda, a zaključak je jasan
30.04.2021.
u 10:09
Nakon sinoćnjeg slavlja sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da je Zvezda najbolja momčad u Srbiji, ali i u regiji.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Crvene zvezde sinoćnjom su pobjedom nad Vojvodinom (1:0) i službeno osigurali naslov prvaka Srbije.

Koliko je Zvezda dominantna, vidi se pogledom na ljestvicu, nakon 34 odigrana kola ima 32 pobjede, dva remija i još je bez poraza, a najvećem rivalu Partizanu bježi 12 bodova.

Zvezdi je i u Europi išlo sjajno, pod vodstvo Dejana Stankovića stigla je do šesnaestine finala, gdje je ispala od Milana iako u dvije utakmice nije poražena (1:1 i 2:2).

Nakon sinoćnjeg slavlja sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da je Zvezda najbolja momčad u Srbiji, ali i u regiji.

No, i srpski mediji navode da ta tvrdnja ne stoji i da je Dinamo kvalitetnija momčad.

Sportske tako navode da je Dinamo blizu naslova prvaka Hrvatske te da je također imao sjajnu sezonu u Europi. Modri su u četvrtfinalu ispali od Villarreala pa su tako došli dalje od Zvezde.

Navode i da je vrijednost Dinama na Transfermarktu 103.7 milijuna eura, dok igrački kadar Zvezde vrijedi 52.75 milijuna. Nadalje, na Uefinoj ljestvici plavi su na 33. poziciji, a crveno-bijeli na 50. mjestu.

Sportske zaključuju da brojke još uvijek govore u korist hrvatskog kluba, a da bi se Mrkeline riječi potvrdile, trebalo bi doći do susreta Zvezde i Dinama na europskoj sceni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar Ivankodil
Ivankodil
10:31 30.04.2021.

Pa taj Mrkela je u pravu jer Zvezda je stvarno najbolja u njihovoj regiji kojoj pripada Srbija, Kosovo, Makedonija, Albanija, BiH, i Crna Gora

Avatar Vakserčina
Vakserčina
10:20 30.04.2021.

Ah, opet ovi istočno od raja ...

ST
Stipan56
10:35 30.04.2021.

jebali vam srbi mater. Paščad jedna izdajnička, šta me boli pedro što tamo neki srbi misle !!