TENIS

Srbi oduševljeni Gojinom porukom Đokoviću nakon ispadanja s US Opena

Foto: ROBERT DEUTSCH/REUTERS
Srbi oduševljeni Gojinom porukom Đokoviću nakon ispadanja s US Opena
05.09.2023.
u 07:00
Kod 25-godišnjeg Splićanina nije bilo primjetno da je bio impresioniran, bilo veličinom stadiona na kojem je morao igrati, bilo naelektriziranom atmosferom večernjeg meča, bilo suparnikom s druge strane mreže.
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković prekinuo je fantastičan niz Borne Goje od šest pobjeda na ovogodišnjem US Openu, jedan od najboljih tenisača svih vremena slavio je u osmini finala nakon tri seta – 6:2, 7:5, 6:4. Borna Gojo prvi je put zakoračio na stadion Arthur Ashe i protiv sebe imao najuspješnijeg tenisača svih vremena, što su već dva dovoljna razloga da uđe u meč napet. No, kod 25-godišnjeg Splićanina nije bilo primjetno da je bio impresioniran, bilo veličinom stadiona na kojem je morao igrati, bilo naelektriziranom atmosferom večernjeg meča, bilo suparnikom s druge strane mreže. Ipak, imao je tu nesreću da je naletio na Novaka Đokovića u gotovo nepogrešivom izdanju na početku meča.

– Nije zabavno igrati protiv njega. Da sam igrao bolje nego što jesam, i on bi vjerojatno. Trebalo je neko vrijeme da se prilagodim terenu, da pogodim polje. Želim biti što bolje rangiran, ali već razmišljam o Davis Cupu, da se oporavim. Volio bih ostati dan-dva u New Yorku, ali morat ću se pripremiti za ono što slijedi. Uvijek je ovo bio neki san. Da sam mogao fizički, stajao bih sedam sati tamo na glavnom terenu. Uživam u tome. Rekao sam sebi da ću dati sve od sebe. Ne idem samo skinuti gaće, uzeti dva gema i ići kući. Dao sam što sam mogao. Podosta sam slomljen, sve me boli, ali idem što prije kući da vidim što i kako. Slijedi Davis Cup u Splitu, što će biti nešto posebno za mene. Bit ću tamo 150 posto. To je moj Arthur Ashe – rekao je Borna Gojo, koji je stigao do novog rankinga karijere, 76. mjesta na ATP listi. 

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski i srpski tenisač nakon meča na mreži srdačno su se zagrlili i popričali. Novinare je zanimalo o čemu su razgovarali. Gojo je otkrio sadržaj razgovora nakon meča...

– On mi je čestitao, a ja sam mu rekao: "Osvoji ovo!"

Gojino navijanje da do kraja ode Đoković koji ga je pobijedio na US Openu naišlo je na oduševljenje srpskih ljubitelja tenisa. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Heljp
Heljp
08:44 05.09.2023.

Novak ide na 24.

ZI
ziva___istina
08:02 05.09.2023.

Jedino ga je Djokovic i mogao zaustavit, nitko drugi mu nije dorasto.

Avatar suludih10
suludih10
09:12 05.09.2023.

Meni je vijest dana da su srbi oduševljeni. To sve drugo stavlja u sjenu!