živuća legenda

Sretan rođendan velikom Zvoni Bobanu! 'Odbio sam Hajduk i želio samo u Dinamo, postojao je jedan uvjet'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sretan rođendan velikom Zvoni Bobanu! 'Odbio sam Hajduk i želio samo u Dinamo, postojao je jedan uvjet'
08.10.2022.
u 13:05
Jedan od najvećih igrača u našoj povijesti danas slavi 54 godine.
Pogledaj originalni članak

Na današnji dan 1968. godine je rođen Zvonimir Boban, veliki kapetan iz nezaboravne generacije vatrenih 1998. godine u Francuskoj. 

Jedan je od velikana zagrebačkog Dinama i Milana, rođeni Imočanin je napunio 54 godine i danas sjedi na čelnim funkcijama UEFA-e kao desna ruka Aleksandru Čeferinu. Poslije dugo godine vratio se u Maksimir te iz svečane lože pogledao senzacionalnu pobjedu Dinamo protiv Cheseaja u Ligi prvaka. 

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Na OŠ u Sesvetama murali posvećeni Dinamovim kapetanima Zajecu i Kranjčaru

Portal Index je u suradnji s Yugopapirom objavio intervju kada je Boban odbio da prijeđe u Hajduk, potpisao je u ugovor s Dinamom te kasnije ušao u legendu. 

- Nisam namjeravao otići, iako je bilo nešto s Hajdukom. Ništa ozbiljno, niti sam ja želio ići. Dolazili su, doduše, neki ljudi, mislim da se zovu Pero Jozelić i Mladen Boban, nagovarali me na Split, ali to nije dolazilo u obzir. Međutim, isto tako nisam htio ni u Tuheljske Toplice - što ću tamo dok se moj status ne sredi? Rješenje su potakli naši i Ćirini zajednički prijatelji Jure Škegro, Miljenko Šefer, Markica te Božo s Okrugljaka. Otišli su k šefu, on je prihvatio i rekao da dođem u 23 sata. - izjavio je davne 1987. godine Zvone.

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagreb: Grafit posve?en nikad odigranoj utakmici Dinama i Crvene zvezde 13. svibnja 1990.

- Jedini uvjet bio je da dobijemo stan. Jedan stan za nas dvojicu, mene i brata Dražena, za 20 godina igranja u Dinamu; po šest u podmlatku plus po četiri u radnom odnosu. Čeka nas trosobni na Maksimirskim livadama. - pričao je Boban. 

- Ma nisam ja još, u biti, nikakav igrač, nisam se dokazao, nisam napravio zapravo ništa, osim što sam najavio mogućnost. Ako me već pitate, nije to tek tako: ući i proslaviti se. Kad zagrmi s tribina ne znaš gdje ti je glava gdje rep, ne znaš gdje stojiš, premda ja ne sumnjam da mogu zadovoljiti. - rekao je tog srpnja za novine Sprint i novinaru Branku Stipkoviću.

U karijeri je odigrao 108 utakmica za maksimirske plave te 178 susreta za talijanskog giganta AC Milan uz osvojenu Ligu prvaka 1994. godine.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

ekskluzivno

Bobanovo pismo Modriću je vjerojatno najbolji tekst o Luki koji ćete ikad pročitati

Istina je da Modrić nije bio playmaker poput Xavija, nije imao jedan na jedan mekoću Inieste, ni Pirlovu veliku arhitekturu, ali opet je imao sve to na svoj način. Ne, nisam napisao da je bio rođeni lider, takvog ga nisam osjetio, ali da je kroz igru i primjer vodio - vodio je. I igrače i momčad i, ono što je najbitnije, navijače nogometnih momčadi. Bilo u Dinamu, Kraljevskom klubu ili hrvatskoj reprezentaciji, uvijek je uspijevao biti Modrić. Dvije su slike moćni opis tog pristupa...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.