Iz Sielanke

Srna: Italija me iznenadila, ali sjećaju se oni poraza od Hrvata...

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
Srna: Italija me iznenadila, ali sjećaju se oni poraza od Hrvata...
11.06.2012.
u 15:47
– Sada ne treba dizati tenzije, ne treba nam euforija. Moramo ostati mirni – kaže kapetan Srna
Pogledaj originalni članak

Kao i uvijek, kapetan Darijo Srna bio je raspoložen.

– Napravili smo veliki rezultat, bili smo kvalitetni. Od prvog dana vjerovali smo u našu pobjedu. Sada ne treba dizati tenzije, ne treba nam euforija. Imamo dvije meč lopte, nadam se da ćemo jednu iskoristiti. Budemo li igrali kao protiv Irske, možemo se nadati ulasku u drugi krug – kazao je Srna.

Uništio je Irce trkom, pobjegao im je sto puta po desnom boku.

– To se i očekuje od mene, ja sam kapetan momčad. Želio sam se nametnuti Ircima, a ne oni meni. Ma, gledajte, djelovali smo kao momčad, svi zajedno, nikoga ne treba izdvajati. Kad je nas svih jedanaest na nivou, tada nema straha. Dobro, Mandžo je iskočio golovima, svi znamo njegove kvalitete, on je čudo, ali i ostali su bili njemu uz bok. U akciji kod trećeg gola sudjelovalo je šest-sedam igrača, a to mnogo govori – kaže Srna.

Kada su dolazili u Poljsku, naši su govorili da stižu po velike stvari. Sada se to i potvrdilo.

– Nikada nismo odstupali od toga, uvijek se znao naš cilj, Hrvatska nikada ne ide na Euro bez ambicija. Važno je da ne stvaramo euforiju, da ostanemo mirni. Ništa nismo napravili ako izgubimo od Italije i Španjolske – kaže Srna.

Kratko je pogledao detalje dvoboja Italija – Španjolska.

– Talijani su me pozitivno iznenadili, imaju glavu i rep, u toj formaciji 3-5-2 zaslužili su pobjedu nad Španjolskom. Ali, Italija zna što je Hrvatska, imaju respekt prema nama, sjećaju se one naše pobjede u Livornu kada je Slaven startao na klupi. Imamo i mi respekt prema njima – rekao je Srna.

Još jedan pogleda prema Irskoj. Pobjeda se sada čini lakom.

– Lako je sada pričati, vozili smo se u autobusu, komentirali ovog ili onog. Sve su to vrhunski igrači, što sam ih više gledao, bili su sve bolji. Siguran sam da neće otići s Eura bez boda. To i priželjkujem – jasno će Srna.

Ognjen Vukojević, koji je odradio lavovski posao u veznoj liniji, slično razmišlja kao i kapetan.

– Ne trebamo stvarati euforiju, napravili smo veliki posao, ali ovo je tek prvo kolo, mnogo je posla pred nama, trebamo se odmoriti, spremiti glave i tijelo za važnu utakmicu – kaže Vukojević.

Smatra da će Irci do kraja Eura igrati maksimalno.

– Irci će pokazati da su tvrd orah, njihov je mentalitet takav da se neće predavati, Trapattoni će biti posebno napaljen i koncentriran protiv svojih – zaključio je Vukojević.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.