SVE KRENULO NAKON 2:9

Srpski mediji ostali u nevjerici zbog Dinama: Ovo je definitivno najveće čudo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
24.10.2024.
u 09:30
"Definitivno je najveće čudo što je Dinamo iz Zagreba ispred Bayerna. Naime, Bayern je s 9:2 pobijedio hrvatskog prvaka, no to su im jedina tri boda pa su ostali iza Dinama koji ima četiri."
Pogledaj originalni članak

Nakon poraza od Bayerna (9:2) i nesretnog remija protiv Monaca (2:2), Dinamo je uspio upisati prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Nakon 90 minuta borbe u Salzburgu, plavi su rezultatom 2:0 svladali austrijske doprvake. Nakon uspješne obrane od inicijalnog pritiska hrvatski prvaci na odmor su otišli bez primljenog pogotka. U drugome dijelu iznenadili su svoje suparnike te golovima Sandra Kulenovića (49') i Brune Petkovića (84') odnijeli veliku pobjedu.

Liga prvaka ove sezone igra u novome formatu s 36 klubova. Najboljih osam nakon osam kola izravno će ići u nokaut-fazu dok će oni koji se plasiraju na bilo koje od devetog do 24. mjesta svoj prolazak tražiti kroz doigravanje. Klubovi koji budu niže plasirani automatski ispadaju iz svih europskih natjecanja za ovu sezonu. Nakon kompletnog trećeg kola trenutačno je Dinamo na 22. mjestu, a u četvrtome kolu (5. studenoga) igra protiv Slovana iz Bratislave.

Nakon tri odigrana kola situacija na tablici vrlo je zanimljiva. Ponajprije, Dinamo je ovom pobjedom iza sebe ostavio krvnike u prvoj utakmici natjecanja, Münchenski Bayern. Bavarci su se na nepovoljnom 23. mjestu našli pronašavši večeras vlastitog tlačitelja u Barceloni, a osobito u liku i djelu Raphinhe koji im je zabio tri od četiri pogotka koje su večeras primili (4:1). Četiri boda kao i Dinamo, no s boljom gol razlikom, imaju praška Sparta, Celtic, PSG te Stuttgart.

Prva dva mjesta zauzimaju Aston Villa i Liverpool sa savršenim rezultatom od tri pobjede u tri utakmice. Slijedi ih mnoštvo klubova izjednačenih na sedam bodova. Prvi među njima je Manchester City, a slijede ih Monaco, Brest, Leverkusen, Inter, Sporting i Arsenal na devetome mjestu. Aktualni prvaci Real Madrid nalaze se na 12. mjestu sa šest bodova.

A mediji u Srbiji poprilično su iznenađeni ovakvim razvojem događaja, time što Dinamo ima četiri boda i na ljestvici se nalazi ispred Crvene zvezde koja je još na nuli. "Dinamo izgubio s 9:2, a sad je ispred Bayerna i Zvezde", piše Mondo.

"Iako se činilo da se nakon devet golova u mreži Dinamo smatra jednom od najslabijih momčadi Lige prvaka i da će zbog negativne gol-razlike dugo biti pri dnu ljestvice, odjednom su sve promijenili u samo dvije utakmice. Dinamo sada ima četiri boda i to mu je dovoljno za 22. mjesto koje usput vodi u daljnje natjecanje, a iza sebe su ostavili čak i Bayern koji je poslije pobjede nad njima upisao uzastopne poraze od Aston Ville (1:0) i Barcelone (4:1).

Samo prethodne večeri Dinamo je zaradio 2,1 milijun eura premije od UEFA-e za pobjedu, a nema sumnje da tu neće stati jer im raspored ide na ruku – u sljedećem kolu gostuju kod Slovana iz Bratislave, pokazalo se dosad najslabije momčadi Lige prvaka", navodi se u tekstu.

I u Kuriru se čude Dinamu:

"Definitivno je najveće čudo što je Dinamo iz Zagreba ispred Bayerna. Naime, Bayern je s 9:2 pobijedio hrvatskog prvaka, no to su im jedina tri boda pa su ostali iza Dinama koji ima četiri."

>> Pogledajte i video

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ZE
zeljac123
11:00 24.10.2024.

Neka samo kukaju,a šta im i drugo i ostaje!!!???LUZERI

Avatar Idler
Idler
10:46 24.10.2024.

...mediji u Srbiji ?

PR
PrigorskiHrvat2
10:35 24.10.2024.

Pa je i Brazil od njemače izgubio 7:1 i to doma na SP 2014. Niko nije stvaral dramu od toga