OSULI PALJBU

Srpski mediji: U Hrvatskoj se veličala NDH, čulo se pregršt ustaških poruka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Šibenik: Brojni navijači Dinama nadaju se obrani naslova na Šubićevcu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova
16.05.2022.
u 16:49
Jučerašnji susret Šibenika i Dinama popratili su mediji iz Srbije koji najviše pišu o veličanju NDH i ustaškim pokličima u čemu su sudjelovali navijači obje momčadi.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je u Šibeniku suvereno stigao do 23. titule prvaka Hrvatske pobjedom 2:0, a poveći poticaj dali su mu brojni navijači, okupljeni na Šubićevcu i oko njega. Koji su, nakon posljednjeg sučeva zvižduka upalili baklje i utrčali na travnjak kako bi proslavili novi trofej.

Na gostujućoj tribini bila su rezervirana mjesta za njih 638 pa je podosta zaljubljenika u plavu boju bilo na tribini s domaćim navijačima, ali bez istaknutih simbola Dinama. Jer, to je bio uvjet za ulazak na domaće tribine.

Ukupno, praktički sva mjesta od dostupnih 3521 popunilo se i po huku se moglo zaključiti tko je brojniji. Nažalost po oko 2000 Bad Blue Boysa koji su stigli u Šibenik, nisu svi uspjeli na stadion. Zato su utakmicu pratili iz kafića oko stadiona.

I prije same utakmice kafići su bili ispunjeni navijačima zagrebačkog kluba, no nikakvih incidenata nije bilo. Što zbog otprije poznatih dobrih odnosa Funcuta i BBB-a, ali i zato što je bilo podosta pripadnika policije.

Jučerašnji događaj popratili su mediji iz Srbije koji najviše pišu o veličanju NDH i ustaškim pokličima u čemu su sudjelovali navijači obje momčadi. 

"Nakon uvodnih minuta utakmice, kada su se od navijača iz Zagreba uglavnom mogle čuti prozivke na račun navijača velikog rivala, Hajduka iz Splita, krenulo je veličanje Nezavisne Države Hrvatske, u kom su sudjelovali navijači obje ekipe. Prvo je jedna strana vikala "Za dom", dok je druga odgovarala "spremni"", navodi Blic.

"Na primorju se moglo čuti pregršt užasnih poruka i ustaških pokliča. Sve je asociralo na Nezavisnu Državu Hrvatsku, ustaški poziv "Za dom spremni" se orio tijekom skoro čitavog susreta", piše Telegraf.

"Utakmicu je obilježilo ponašanje Bad Blue Boysa koji su se dovikivali porukom "Za dom spremni", a u jednom trenutku se s tribina začulo i "o Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država", donosi Kurir.

>> Pogledajte i kako su navijači "skinuli" igrače Dinama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

LE
LenardHr
17:43 16.05.2022.

Prvo srbi nemaju sta komentirat stvari u Hrvatskoj jer oni su rehabilitirali cetnicki pokret, a uz to su i jedina europska zemlja koja je pocinila genocid nakon drugog svj rata. A sto se tice povika ZDS ako ga slucajno zabrane a dozvole crvenu zvijezdu onda vam mora biti jasno da ce se na svakom stadionu vikat jis glasnije. Ljudi su osjetljivi na nepravdu.

AR
aristip2021
17:16 16.05.2022.

Besmisleno je prenositi što pišu, od Vučića kontrolirani, mediji koji veličaju Putina i rusku agresiju na Ukrajinu.

VE
Ventilator2
17:32 16.05.2022.

Najzapadnije turci se digli na zadnje noge