ZADAR Ozlijeđeni njemački reprezentativac Kraus nije dobio ni gips ni štake

Štake izazvale skandal

26.01.2009.
u 18:10
Pogledaj originalni članak

Liječnik njemačke rukometne reprezentacije Berthold Hallmaier ljutit je na hrvatske kolege. Hallmaier je rekao kako ozlijeđenom Michaelu Krausu u zadarskoj bolnici nisu znali utvrditi težinu ozljede zgloba lijeve noge, niti su mu dali gips i štake. Zato su odmah morali otputovati u Njemačku.

Štake nisu oprema
Ravnatelj zadarske opće bolnice Zvonimir Vrančić odgovorio je na optužbe njemačkih liječnika tvrdeći kako je Kraus liječnički obrađen, da mu je utvrđeno uganuće skočnog zgloba te da mu je propisano mirovanje nakon što mu je stavljena longeta.

- Neugodno sam iznenađen optužbama jer u bolnicama toga nije bilo, a uopće mi ne pada na pamet komentirati tvrdnje da su kod nas morali moliti zavoje i štake. Štake nisu bolnička oprema i one se kupuju, a što se tiče zavoja, mi u bolnici obavljamo i najteže operacije pa je očito riječ o glupostima i lažima, ako je uopće netko nešto izjavio - rekao je ravnatelj Vrančić.

Danas će u Višnjiku Nijemci i Danci u 17.30 voditi odlučujuću bitku za polufinale, pobjednik je siguran za put u Zagreb ili Split. Nijemci imaju velikih problema (Kraus i Hens ozlijeđeni), a čeka ih suparnik koji je sjajan i koji ima velikog Kaspera Hvidta.

- Bit će strašno teško, ali mi smo Nijemci - poručio je izbornik Heiner Brand. Na upit koga bi eventualno želio izbjeći u polufinalu, Brand je spustio brk.

Poljaci uskrsnulibr> - Ma, samo me Danci zanimaju. A danski izbornik Ulrik Wilbek bez problema je pričao o Zagrebu.

- Očito je da Hrvati i Francuzi odskaču. Rezultat ne može prevariti.

Tko je kvalitetniji?

- Hm, najteže pitanje. Dobro, ako su Francuzi svi zdravi, oni su najkompletnija momčad.

Dakle, vi biste se željeli s Hrvatima potući u polufinalu?

- Ha, najprije da mi danas osiguramo polufinale... Ali, prevarili ste se, ja bih više volio u Splitu igrati s Francuzima. Domaći parket izvuče iz momčadi i više no što ona može objektivno dati - zaključio je Wilbek.

Poljaci su u Zadru uskrsnuli. Doprvak svijeta je u igri. Treba slomiti Norvežane.

- Ako ponovimo igru iz dvije zadarske utakmice vidjet ćemo polufinale - rekao je izbornik Poljske Bogdan Venta koji se našalio na pitanje koga bi želio izbjeći.

- Obje momčadi, ha, ha - ispalio je Venta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr