Igralište.hr

Stanić: Stavio bih Mamića za izbornika, a Šukera za pomoćnika

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Stanić: Stavio bih Mamića za izbornika, a Šukera za pomoćnika
18.10.2013.
u 14:57
– Oni su ionako bili glavni protagonisti onog cirkusa na izborima. Neka malo zamijene uloge i onda raspodijele odgovornost – kaže Stanić
Pogledaj originalni članak

Mario Stanić ponovno je napisao kolumnu za Igralište.hr, a osvrnuo se na stanje u hrvatskom nogometu i na našu reprezentaciju. Evo što je napisao:

"Novine su se raspisale, portali bruje a mobiteli zvone..... Dogodilo se upravo ono što je velika većina (čini mi se) priželjkivala. Odletjela je glava Igora Štimca, a zavidnom brzinom vrh HNS-a izabrao je novog izbornika Niku Kovača. Moram priznati da sam iznenađen organiziranošću i brzinom čelnih ljudi u Savezu. Nisu ostavili previše vremena nagađanju i kalkulacijama po pitanju novog izbornika. Sve silne novinske kuće i portali su zapravo ostali zakinuti, jer nisu imali previše vremena za glupe ankete i guranja svojih kandidata. Kad bi naš Savez bio ovako učinkovit i po drugim pitanjima, mislim da se ne bi trebali bojati za budućnost našeg nogometa. Svaka čast...

Imao sam i ja jedan prijedlog, ali čisto sumnjam da bi prošao. Ja bih stavio Štimca na Mamićevo mjesto, Mamića na Štimčevo, a Šukera za pomoćnika pa da vidimo… Oni su ionako bili glavni protagonisti onog cirkusa na izborima. Neka malo zamijene uloge i onda raspodijele odgovornost.

Bilo kako bilo, stvar je gotova i sad već počinju pripreme za predstojeći ciklus. Operacija Brazil - drugi i zadnji pokušaj kreće s nekim novim entuzijazmom. Stvara se neki novi naboj i pokušava se ovim činom vratiti izgubljeno ozračje oko i unutar reprezentacije. Poljuljanu atmosferu teško je vratiti u kratkom periodu jer u kratkom periodu nije ni srušena. Meni se čini kako je već dugo teško napuniti Maksimir kad igra repka.

No, želim reći kako reprezentacija nije Igor Štimac, nije ni Zdravko Mamić, a nije ni Davor Šuker. Nije bila ni Ćiro Blažević ni Slaven Bilić, nije bila nikad njihova i neće ni biti. Nemojte miješati kruške i jabuke. Reprezentacija je iznad svih osoba i događaja. Ako netko ima pravo na vlasnički list, onda su to samo navijači. Za repku se navija i kad dobiva i kad gubi. Navijači, nemojte bojkotirati igrače", napisao je Stanić.

Cijelu kolumnu pročitajte OVDJE!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.