ČETVRTFINALE EURA

Stanković: Talijani su tehnički lošiji od furije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Stanković: Talijani su tehnički lošiji od furije
04.02.2014.
u 11:01
– Italija je treća reprezentacija u svijetu. To je otprilike ista momčad koja nas je dobila u Zagrebu, prednost im je agresivnost i disciplina, a protiv Azerbajdžana su briljirali – kaže Stanković.
Pogledaj originalni članak

Pobjeda Španjolske nad Češkom (8:1) otvorila je hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji put u četvrtfinale Europskog prvenstva u Belgiji. Izabranici Mate Stankovića danas (18 sati, Eurosport) odmjerit će snage s Italijom. Naši susjedi već su desetak godina u svjetskom vrhu. Pobjeda Hrvatske bila bi prava senzacija. Zadnju utakmicu Hrvatska je s Italijom igrala u Zagrebu na EP-u prije dvije godine. U utakmici za treće mjesto svladali su nas sa 3:1.

Španjolci neće do naslova

Italija je treća reprezentacija u svijetu. To je otprilike ista momčad koja nas je dobila u Zagrebu, prednost im je agresivnost i disciplina, a protiv Azerbajdžana su briljirali – kaže Stanković.

Možemo li ponoviti izvedbu kao protiv Španjolske?

Nemamo imperativ. Talijani su tehnički lošija momčad od Španjolske. Ne možemo se u tako kratko vrijeme pripremiti za njih kao što smo se pripremali za Španjolce. Hrvatska u povijesti nije pobijedila Italiju. Uglavnom smo gubili, a osim 1:3 na EP-u, gubili smo i u zadnjim kvalifikacijama za SP (3:6 i 0:3), a samo smo jednom remizirali (3:3).

No izbornik je optimist.

– Jako teško s njima možemo ući u otvorenu igru. Sigurno nas neće podcijeniti jer znaju naše kvalitete. No, ako ih uspijemo primiriti u prvih pet-šest minuta i ako uspijemo zabiti pogodak, onda da će sve, ako Bog da, ići kako treba...

Prema pobjedi?

– Gotovo sam siguran da će doći do smjene na tronu. Španjolska neće osvojiti peti uzastopni naslov. Najozbiljniji su kandidati Rusi, Talijani i Portugalci. Ako mi ne iznenadimo... – istaknuo je Stanković.

Idealan scenarij bio bi, recimo, s Rusima u finalu.

– Točno je da nam od svih reprezentacija najviše odgovaraju Rusi – zaključio je Stanković.

Talijani su uvijek isti

Franco Jelovčić rekao je:

– Postojalo je malo straha da nam se rezultat utakmice Španjolska – Češka neće poklopiti, ali bili smo prilično sigurni u svoj prolaz. Španjolci su bili potreseni remijem s nama, no na kraju su lagano pobijedili i mi smo u četvrtfinalu, što je najvažnije. Gledali smo Talijane protiv Azerbajdžana, oni su uvijek isti, među najboljima u Europi.

>> Mato Stanković: Naša je sudbina da igramo protiv najboljih reprezentacija

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.