KRPANJE SASTAVA

Štimac je shvatio da ima samo jednog napadača pa vratio Olu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Štimac je shvatio da ima samo jednog napadača pa vratio Olu
09.06.2013.
u 21:45
– Već si stigao, svaka čast – srdačno se Štimac izgrlio s Olom. U tom zrakoplovu iz Zagreba nije bilo predsjednika HNS-a Davora Šukera, ni Zdravka Mamića.
Pogledaj originalni članak

Da im je bilo izbjeći Portugal i Cristiana Ronalda, bili bi najsretniji. Nema gorega, onako se osramotiti protiv Škotske i sada na megdan motiviranom Portugalu. Igor Štimac pokušava održati raspoloženje, svjestan je da mu još jedan poraz nikako ne bi sjeo. Dva puta zaredom Hrvatska je izgubila samo u nekoliko navrata, posljednji put je to uspjelo Cici Kranjčaru u pripremama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine kada su nas pobijedili Španjolci i Poljaci. I gle slučaja, baš taj poraz od Španjolske zadesio nas je u Ženevi. Bilo je to prije sedam godina, samo je nekoliko dana razlike u datumu odigravanja. No, nikad Hrvatska nije izgubila dvije utakmice u jednom "blok" terminu a da je barem jedna bila kvalifikacijska.

– Ha, najbolje bi bilo pobijediti – kazao nam je izbornik Igor Štimac u hotelu Kempinski na obali predivnog ženevskog jezera.

Lako je to reći, logično je željeti, ali Štimac muku muči koga uopće poslati na travnjak. Ostao je bez Mandžukića, Pletikose, Schildenfelda, Jelavića, Eduarda i Šimunića, u posljednji trenutak je vratio Olića. Naime, i Olić je trebao dobiti slobodno za Portugal, već je bio u Berlinu, ali Štimac ga je naknadno pozvao. Olić nije bio u zrakoplovu iz Zagreba za Ženevu, iz Berlina je stigao gotovo u isto vrijeme kad i ostali igrači. Pravi je profesionalac, u Kempinski je ušao dok su mu suigrači bili na ručku, u roku od dvije minute već je bio u službenoj uniformi i priključio se momčadi.

– Već si stigao, svaka čast – srdačno se Štimac izgrlio s Olom. U tom zrakoplovu iz Zagreba nije bilo predsjednika HNS-a Davora Šukera, ni Zdravka Mamića, u Štimčevoj pratnji tek su Damir Vrbanović i velik dio članova Izvršnog odbora. Ove akcije uvijek su lijepe za naše nogometne vladare, izlet u Ženevu malo tko bi odbio. Hrvatska je domaćin u dvoboju protiv Portugala, Šuker je još davno najavio da će biti ovakvih utakmica. Uostalom, u veljači smo s Južnom Korejom igrali u Londonu, sada s Portugalom u Švicarskoj, Šuker ne odstupa od zamišljenog.

>> Izbornik je malo prerano poletio

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.