Zadar protiv Dinama

Štimac: Poklepović je za Hajduk, ne Reja

Štimac: Poklepović je za Hajduk, ne Reja
15.02.2015.
u 20:40
- Te me priče o Zdravku Mamiću i meni ne zanimaju. To su priče za ulicu, mene zanima samo moja momčad
Pogledaj originalni članak

Igor Štimac stiže u Maksimir na dvoboj protiv Zorana i Zdravka Mamića. Naravno, ne s Hajdukom, kada je dolazio s bijelima, bile su to ravnopravne bitke. Štimčeva sudbina je da protiv Mamića posljednjih godina igra neravnopravne utakmice. Zadar ne može Dinamu parirati ni u kojem segmentu.

- Ta nam utakmica treba biti škola za iduće dvoboje koji slijede. Svjesni smo snage Dinama, pa jedan igrač iz Maksimira stoji više nego cijeli naš klub. Ali, to ne znači da nećemo dati sve od sebe - kazao je Štimac.

Nekako ta razmišljanja nisu baš štimčevska. Kao da se već predao, a još nije prošao ni Sveti Rok.

- Ma kakvi, zaboravite da stižemo podignutih ruku u zrak. Znate mene, to ne postoji ni u jednoj varijanti. Tražit ćemo svoju prigodu, radili smo, tražili Dinamove slabe strane. Ali, valja naglasiti vrijednost Dinama, koja je neosporna - rekao je Štimac.

Još u vrijeme kada je vodio Zagreb pokazao je da ima kvalitetan recept za dvoboje s Dinamom.

- Nisam zaboravio to vrijeme, tada smo Dinamu u dvije utakmice uzeli četiri boda. Tri u Kranjčevićevoj i bod u Maksimiru - prisjetio se Štimac.

Baza je bila u Međugorju

Bit će zanimljivo vidjeti njegov susret sa Zdravkom Mamićem. Uvijek su ti "sudari" imali posebnost. Nismo ni završili pitanje, a Štimac je već ponudio odgovor. Koji neće vrištati s naslovnica, ali oslikava njegovo trenutačno stanje.

- Te priče o Mamiću i meni jednostavno me ne zanimaju. To su priče za ulicu, mene zanima moja momčad - jasno će Štimac.

A njegova momčad u prve dvije utakmice sezone izgleda više nego dobro. Pobjeda protiv Osijeka, direktnog rivala za ostanak u ligi, i minimalan poraz u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa protiv Splita. S tim da je Zadar u Parku mladeži 73 minute igrao s igračem manje.

- Napravili smo iskorak, ne gubimo homogenost, izgledamo kao momčad tijekom cijele utakmice. Imamo ideju kako doći prema naprijed, zasad sve štima. Ali, moramo biti oprezni, uvijek se sjetim situacije u kojoj je Zadar bio pri kraju prvog dijela sezone. Moramo voditi računa o opterećenju igrača, izbjeći bilo kakve neželjene ozljede. Zbog toga sam u utakmici protiv Splita igrao sa šest novih nogometaša u odnosu na utakmicu protiv Osijeka. Imamo onih udarnih jedanaest, ali i izjednačen igrački kadar. Pričuve pušu za vrat ovima u prvoj momčadi, ta konkurencija samo potiče na još bolji rad - razgovorljiviji je Štimac kada se povede riječ o Zadru.

U Stanovima su uređene svlačionice, mini medicinski centar... Sjećamo se detalja uoči utakmice s Osijekom kada je zabrinuto gledao dio tribine koji nije bio očišćen, pozvao na odgovornost nadležnog djelatnika. A na travnjaku uopće ne trenira, čuva ga za utakmice. U posljednjih mjesec i pol Zadar je više vremena proveo u Međugorju nego kod kuće. Kako klub uopće funkcionira? Naravno, mislimo na financije.

- Zasad je taj kompletan dio na mojim leđima, ali to ne tretiram kao trošenje, već kao ulaganje.

Nismo preskočili Davora Šukera i društvo iz HNS-a. Posljednja odluka o dodjeljivanju utakmice Hrvatska - Italija Maksimiru izazvala je puno bure u javnosti. Šuker je obećavao Splitu da će Italija doći u Poljud, ali svoju riječ nije poštovao.

- Ta odluka za mene nije nikakvo iznenađenje. Toliko toga je rečeno, obećano, pa ništa od svega. Tako gledam i na ovu odluku. Ali, poruka je jasna, jaz između HNS-a i Splita je dodatno produbljen, nakon ovoga teško mi je vjerovati da će doći do nekakvog dijaloga - kaže Štimac.

Nije se želio osvrnuti na aktualni Hajdukov trenutak, ali na kraju je popustio.

I Vukas treba biti na klupi

- Nemam se previše vremena baviti onim što se događa, baš me to i ne zanima. Lutanje je ako se u ovom trenutku traži stranac trener, a imaš u Poljudu Stanka Poklepovića koji pozna igrače, prilike, recepte za rezultat. A da i ne govorim o financijskom trenutku. Dovođenje Reje više mi se čini kao traženje alibija. Moj favorit za trenere Hajduka jest Stanko Poklepović, a zajedno s njim na klupi bi trebao biti Hari Vukas, koji je s igračima prošao trenažni proces. U ovom trenutku to bi bio najbezbolniji potez za klub. Poklepovića i njegov rad iznimno poštujem. Uostalom, kada je baš Reja odlazio s klupe, tadašnji predsjednik Joško Svaguša me zvao da sjednem na klupu, ali nisam želio prekinuti započeti posao sa Zagrebom, pa sam mu preporučio Poklepovića.

>>Kouassi je najbolji posao bijelih! Besplatno došao, a ostavio milijune

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
Paton
21:38 15.02.2015.

mmm dobra jakna koja je to marka štimac pitam se pitam?