BEZ ZADRŠKE

Borac Stipe Miočić podržao hrvatske branitelje, evo što im je poručio!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Branitelji
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Branitelji
Foto: screenshot/youtube
Stipe Miočić
02.06.2015.
u 08:43
'Moja podrška ide hrvatskim braniteljima koji su stvorili Hrvatsku'
Pogledaj originalni članak

Stipe Miočić čeka na priliku boriti se za prvaka teške kategorije u UFC-u, a mnogo navijača ima u Hrvatskoj jer tu su mu korijeni, što često voli naglasiti. Posljednje što je učinio jest podrška hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju pod šatorom u zagrebačkoj Savskoj ulici već 226 dana.

- Moja podrška ide hrvatskim braniteljima koji su stvorili Hrvatsku, hrabro se borili s hrvatskim grbom na čelu, pod hrvatskom zastavom, s krunicama oko vrata - napisao je na svom službenom Facebook profilu.

Hrvatski branitelji posljednjih dana posebno su u centru pažnje jer su se u četvrtak 28. svibnja pridružili prosvjedu radnika Imunološkog zavoda na zagrebačkom Markovu trgu i potom odlučili ostati ondje sve dok ih ne primi premijer Zoran Milanović.

Ignorirao ih je pa su odlučili produžiti prosvjed i nakon 22 sata, što je zakonom zabranjeno. Na sceni se zatim pojavila policija, vidjele su se njihove blokade, branitelji su se sklonili u Markovu crkvu i iz svega je nastao prvoklasni skandal. Ipak, dan poslije premijer je ispravio pogrešku i odlučio prestati ignorirati prosvjednike te je obećao sastanak 1. lipnja u Banskim dvorima. Iako razgovor nije bio pun tenzija ili grubih riječi, iako su se na kraju svi rukovali, dogovor nije postignut i prosvjed u Savskoj se nastavlja.

 

 

Naravno, sve to prešlo je hrvatske granice i stiglo do dijaspore diljem svijeta, a iznimka nije ni Stipe Miočić. Stranu je odmah zauzeo i dobio potporu nekoliko tisuća vjernih obožavatelja.

>> Miočić napokon stigao u Hrvatsku: Nisam plakao, ali tata jest

>> Stipe Miočić: Nikada se ne bih borio protiv Cro Copa, pa ni za naslov prvaka

>> 'Hvala Hrvatima na podršci. Hrvatska!'

>> Miočić treći teškaš na svijetu, a Filipović ispao iz TOP 15!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

GI
gismund
09:10 02.06.2015.

bravo miočić, bravo hrvatski branitelji! zajedno do pobjede!

ZO
zoom
09:11 02.06.2015.

bravo za miočića, podrška našim braniteljima!

AJ
ajmo
09:37 02.06.2015.

Stipe ljudino to je duh Hrvata koji vole domovinu .Sretno ti bilo u tvojim ratovima u UFC-u i bog neka te čuva. Sretno.