TRENER OSIJEKA

Stjepan Tomas: Ovo je sramota za hrvatski nogomet, ne mogu vjerovati da se ovo događa

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
03.09.2023.
u 23:38
- Vidjela je cijela Hrvatska. Dobivam poruke da je ovo sramota za hrvatski nogomet. Ne mogu vjerovati da nedorastao sudac sudi ovakvu utakmicu. Nije ga bilo nigdje godinu dana, a onda dobije ovakvu utakmicu.
Pogledaj originalni članak

Trener Osijeka Stjepan Tomas prokomentirao je poraz od Dinama (3:2) iako je njegova momčad vodila 2:0.

- Vidjela je cijela Hrvatska. Dobivam poruke da je ovo sramota za hrvatski nogomet. Ne mogu vjerovati da nedorastao sudac sudi ovakvu utakmicu. Nije ga bilo nigdje godinu dana, a onda dobije ovakvu utakmicu. Rekao sam četvrtom sucu na poluvremenu da se konsolidiraju jer je najgore ako sudac izgubi kontrolu, a to se dogodilo - rekao je Tomas.

Prvi jedanaesterac je bilo igranje rukom Nejašmića za koje je sudac Mario Zebec procijenio da je bilo unutar kaznenog prostora.

- Tko je to mogao vidjeti? Ni drugi penal nije bio. Ne mogu vjerovati da se ovo događa u hrvatskoj ligi - rekao je Tomas i dodao:

- Nemam ništa zamjeriti dečkima. Borili su se, ali nisu izdržali zbog razloga koje svi znamo. U šoku sam.

Tomas je naglasio da Mierez ima ugovor s Osijekom i da se nada da ostaje te da će klub do kraja prijelaznog roka dovesti još nekoliko igrača.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

EJ
ejStef
23:58 03.09.2023.

Pogledati snimku, pa onda pljuvati. Čak bi moglo biti da sudac nije svirao igranje rukom jer je čekao VAR sobu, jer je vidio da je to bilo unutar 16 metara. Ovdje će biti rasprave da li je lopta cijelim obujmom prošla crtu 16 metara ili ne... No koji to divljak igra namjerno rukom? I to tako očito i tako visoko? Ja bi na trenerovu trenerovu mjestu provjerio na koga se igrač kladio prije utakmice... Drugi penal, OK, opalio je igrač Perića, nakon što je već predao loptu. Ne može se tu pričati da ga nije niti taknuo, može se eventualno raspravljati da li je dovoljno za penal ili ne... Još je prije toga Perić dobio lakat kod izvođenja kornera, to se nije niti pregledavalo... Osijek je imao priliku pobijediti ovaj Dinamo, cijelo vrijeme je Dinamo imao 1-2 igrača manje, a ima golmana gdje je skoro svaki udarac u okvir gol. Mogli su voditi 4:0 na poluvremenu. Sada su im suci krivi...

FR
freeshooter
23:52 03.09.2023.

...ma sramotne su samo tvoje izjave, šta plačeš, izgubili ste u igri... penali su apsolutno opravdani, pogledaj si VAR prije nego što daš izjavu, a trebali ste još dobiti i dva crvena, toliko... dinamo šampion... ale, ale dinamo ale...

EJ
ejStef
01:08 04.09.2023.

Evo ima sada snimka, pa se može pogledati u miru, koliko god puta se želi... Uglavnom, lijepo se vidi da je igranje rukom u najboljem slučaju kada je lopta većinom bila u 16 metara. Jedino ne znam da li tu vrijedi kao i za aut ili korner da lopta mora punim obujmom preći crtu. Mada se vidi i igrač Osijeka koji kada pije vodu govori treneru - je bio je... Drugi je bio čisti, igrač je opalio Perića nakon što je ovaj dotaknuo loptu. Ovo što pričaju iz Osijeka - nije ga niti taknuo je smiješno. Da se bar izvlače u stilu, već je predao loptu, nije ga jako ili nešto slično...