Uoči večerašnjeg finala

Stožerni centar Zubac: Grci imaju sav mogući pritisak a mi svu moguću motivaciju

07.07.2024.
u 08:53
U utakmici protiv Dominikanske Republike, naš prvi centar zabio je 25 koševa bez promašenog šuta iz igre (10 od 10) što ga je učinilo i igračem tog polufinala
Pogledaj originalni članak

I u teško izborenoj pobjedi protiv Dominikanske Republike (80:77), Ivica Zubac bio je najčvršći oslonac izabrane vrste Josipa Sesara što se vidjelo i po njegovih 25 koševa i 9 skokova što mu je donijelo i epitet najboljeg igrača tog polufinala.

Što su naši vanjski igrači, pa i Šarić, spuštali na Zupca to je koš bio izvjesniji naročito u ovoj utakmici u kojoj Ivica nije imao promašaja iz igre (10 od 10). A ovome treba dodati da Zubac u Ateni prosječno knjiži prosječno 24 koša, 11 skokova i tri skoka što ga uz Dončića (27,7 koševa, 9,7 skokova i 8,3 asistencije) čini najdojmljivijim igračem turnira.

- Ne može se stalno spuštati na mene. Teško je kada se cijelu utakmicu igra preko jednog igrača jer se i obrana pomjeri i prilagodi pa bude malo teže. To nam je jedna od prednosti i moramo znati kada ići s loptom u reket. Trebamo iskoristiti sve naše prednosti, imamo ih dosta. Šiši može dolje u reketu igrati, Hezonja također. Kada treba ja ću dati sve od sebe dolje ali nije moguće cijelu utakmicu igrati preko mene.

- Očekujemo punu dvoranu, sjajnu publiku i uživat ćemo. Bit će to fizički jaka utakmica. Oni su visoka momčad i mi smo. Moramo igrati agresivno od početka.

Koliko se ovog časa ideja igranja na Olimpijskim igrama čini stvarnom?

- Pa u finalu smo, na korak do toga, jednu pobjedu od toga. Nismo favoriti. Oni imaju sav pritisak a mi imamo svu moguću motivaciju. Igrati na Olimpijskim igrama naš je san.

Samo po sebi nametnulo se pitanje da li bi razina kvalitete igre s kojom je ostvarena pobjeda protiv Dominnikanske Republike bila dovoljna za biti ravnopravan Grčkoj u finalu?

- Događale su nam se neke pogreške koje se ne bi smjele događati no dobili smo utakmicu. Htjeli smo ju dobiti kako god znamo. Mislim da možemo puno bolje i moramo puno bolje ako želimo na Olimpijske igre. Sposobni smo to izvesti. Pripremit ćemo se što bolje možemo, bit ćemo bolji i ja se nadam da ćemo imati dobre izglede za pobjedu.

Kako čuvati Giannisa Antetokounmpa, jednog od najvećih atleta današnje košarke, igrača nevjerojatno duga koraka koji učas ode "od obale do obale" kako se to kaže za nekoga tko sam povuče kontru i finišira.

- Težak je to igrač za čuvati i zato ćemo morati uzimati što bolje šuteve da nam ne trče u leđa. Trebamo čuvati loptu da ju ne izgubimo a ako se to i dogodi trebamo se skupiti u reketu i izgraditi zid za njega da on ne vidi nigdje rupe kroz koje može proći. Moramo se skupljati u obrani s igrača s kojih se možemo skupljati - zaključio je Zubac.


 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.