SUDAČKI EKSPERT

Strahonja kritizirao suce utakmica Dinama i Hajduka: 'Puno pogrešaka, a kamere su nemilosrdne'

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Strahonja kritizirao suce utakmica Dinama i Hajduka: 'Puno pogrešaka, a kamere su nemilosrdne'
16.05.2022.
u 21:12
- Imamo dosta situacija i dosta pogrešaka u dvije najgledanije utakmice u ovom kolu. Suci su bili pomalo poput školaraca koji pred kraj popuste u školi, bilo je dosta pogrešaka - rekao je Strahonja
Pogledaj originalni članak

Sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao je suđenje u prošlom kolu HNL-a koje nije bilo dobro.

- Imamo dosta situacija i dosta pogrešaka u dvije najgledanije utakmice u ovom kolu. Suci su bili pomalo poput školaraca koji pred kraj popuste u školi, bilo je dosta pogrešaka - rekao je Strahonja pa se osvrnuo na utakmice Dinama i Hajduka.

Dinamo je zabio u 39. minuti, no prije gola Šutalo je s dvije ruke nadskočio Grezu, a Mario Zebec nije ništa svirao.

- Propust suca, jasno se vidi da je igrač skočio s dvije ruke na igrača Šibenika i trebao je biti dosuđen prekršaj. No, ovo nije prethodilo začetku akcije, tako da taj propust nikako nije mogao biti pod kontrolom VAR tehnologije. Propust se dogodi, evidentiran je, no VAR se nije mogao oglasiti. Sporan je propust za prekršaj, ali ne i neintervencija VAR-a - rekao je Strahonja.

Druga sporna situacija je prekršaj Haićanina Christophera Attysa krajem prvog poluvremena.

- Prvi žuti karton za Attysa bio je potpuno opravdan. Po kategoriji je drugi prekršaj bio za visoki žuti karton.  Đon je visoko na natkoljenici, ni izravni crveni karton ne bi bio pogreška. Možda je sucu malo pala koncentracija na samom kraju poluvremena, no to nije opravdanje, igrač je trebao biti isključen.

Treća sporna situacija bio je prekršaj Grezde na Ristovskom nakon čega je nastala gužva među igračima.

- Prekršaj Grezde je bio za žuti karton, a potom Ristovski kreće u konfrontaciju. U šušuru koji se dogodio sucu nije lako odlučiti tko sve treba biti sankcioniran, no Grezda je bez sumnje zaslužio u toj gužvi tri - četiri žuta kartona.

Strahonja se zatim osvrnuo na dvoboj Hajduka i Istre gdje je pravdu dijelio sudac Lovrić.

Prva sporna situacija dogodila se u 13. minuti kada je igrač Istre pao u kaznenom prostoru Hajduka.

- Nije pao, srušen je. Tu se radi o prekršaju za kazneni udarac - rekao je Strahonja pa se osvrnuo na kazneni udarac za Hajduk.

- Dosuđen je kazneni udarac za Hajduk, iz perspektive suca mogu shvatiti da je prepoznao minimalni kontakt. No kamere su nemilosrdne, ne vidi se razlog za najstrožu kaznu. Sjajno je reagirala VAR soba, no glavni sudac ostao je kod svoje odluke. Ovo definitivno nema nikakvih elemenata za kazneni udarac.

Mahmoud je isključen jer je skupio dva žuta kartona. Prvi zbog proslave, a drugi zbog prekršaja.

- Bilo je i žešćih i manje sportskih proslava, sudac je trebao biti tolerantniji. Pogodak izaziva emociju. I kod druge situacije nema elemenata za karton, to definitivno nije bio prekršaj za javnu opomenu.

U 48. minuti dosuđen je kazneni udarac za Hajduk koji je Lovrić svirao tek nakon sugestije VAR-a.

- Da, bio je kazneni udarac i sudac je srećom bio hladne glave i prihvatio u ovoj situaciji odluku VAR-a. Sudac baš nije imao svoju večer - zaključio je Strahonja.

>> Navijači "skinuli" nogometaše Dinama

ŠPALIR IZMEĐU RIVALSTVA

Hoće li Hajduk napraviti špalir za Dinamo? 'Bit će nekulturno i mizerno ako to ne učine!'

U nogometu postaje sve češći običaje da nakon osvajanja naslova prvaka sljedeći suparnik uoči utakmice novom prvaku pripremi špalir. Prema nepisanom pravilu, suparnička momčad stane u dva reda i u sredini napravi koridor za prolazak prvaka u znak poštovanja na osvojenom naslovu. Taj običaj potječe iz anglofonskih zemalja u kojima se u povijesti špalir radio za vojnike te je nazivan štitom časti. V

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BS
Blue_shirt
21:51 16.05.2022.

Nakon onakvog vikend poguranca u korist hajduka, novinar i strahonja slazu ovakve naslove i i izjave... kaze :sudac je pogrijesio jer nije svirao prekrsaj nad igracem sibenika obje ruke... (usput tu konstrukciju je i tv komentator slozio). Pogledajte snimku , taj famozni preksaj sutala je bio u 37minuti, nakon njega je dinamo izgubio je ima dva dodavanja i izgubio posjed. Sibenik je imao nakon toga tri dodavanja ! (Dakle eventualni prekrsaj nije utjecao na nista jer je sibenik imao loptu u posjedu !!! ) Tek nakon toga Dinamo ponovo dolazi u posjed lopte i nakon akcije od 19 dodavanja na skoro svim dijelovima terena postize gol ! O cemu pricatw novinari, car je gol, a vi pokusavate prikriti rabotu, sramotno. Radite namjerno podjelu RH jer izmisljate i radite konstrukciju i kad netko procita iumisljotine lako se zapali i eto problema...