SPORNA SITUACIJA

Strahonja: 'Sve što je on danas odsudio uopće ne bih spomenuo'

Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina
Foto: Screenshot/HRT
Foto: ISSEI KATO/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Mario Strahonja
30.11.2022.
u 22:28
- Srećom, danas Poljska nije bila oštećena u smislu eliminacije, s obzirom na pogrešku Dannyja Makkelieja. Ne mogu reći da mi nije jasno zašto je to išao dosuđivati, ali tu nema nijednog elementa za kazneni udarac - rekao je sudački ekspert u Qatari.
Pogledaj originalni članak

Argentina je s 2:0 pobijedila reprezentaciju Poljske, a obje su u konačnici izborile osminu finala Svjetskog prvenstva. Susret je uz golove obilježila i jedna sporna situacija. Argentinci su u 39. minuti dobili kazneni udarac. Naime, pitanje je bilo je li vratar Wojciech Szczesny, koji mu je obranio, napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Naime, zahvatio je Messija nakon što je Argentinac već propustio iskoristiti priliku pred njegovim golom. Sudac je gledao VAR i dodijelio penal.

>> VIDEO: Legenda hrvatskog i belgijskog nogometa Branko Strupar najavljuje utakmicu Belgije i Hrvatske

Sudački ekspert Marijo Strahonja rekao je u emisiji Qatara kako se apsolutno ne radi o penalu. Razočaran je bio i glavnim sucem i sucem u VAR sobi.

- Srećom, danas Poljska nije bila oštećena u smislu eliminacije, s obzirom na pogrešku Dannyja Makkelieja. Sve što je on danas odsudio uopće ne bih spomenuo, jer ova odluka koju je on danas donio mi apsolutno nije prihvatljiva. Ne mogu reći da mi nije jasno zašto je to išao dosuđivati, ali tu nema nijednog elementa za kazneni udarac - rekao je pa dodao: 

Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

- Sigurno da ta produžena ruka vratara, njegovi prsti na licu Messija nema intenzitet ni namjeru. Ovo je toliko niska ljestvica liniji intervencije za VAR provjeru. Mi bi na temelju ovoga morali zvati za svaku situaciju. I jedan i drugi (VAR, op. a.) sudac će snositi posljedice. Bilo bi nepravedno prema drugim sucima koji su puno bolje odsudili ovu fazu natjecanja. Uglavnom, kazneni udarac apsolutno ne. 

Ranije se složio Tomislav Ivković, a sada i Carević, preostali gosti u studiju.

- Sramota mi je za nogomet da se ovakvi penali sude - dodao je Mario Carević.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

INOVATOR I PODUZETNIK

Jedni ga obožavaju, drugi 'hejtaju', no što o Mati Rimcu kažu stručnjaci: 'Ako si dobio javni novac, moraš polagati račune i točka'

Rimac je napravio električne automobile Nevera, Concept_One i Concept_Two kojima je privukao pažnju i svjetske javnosti posebice nakon kupnje tvornice slavnih luksuznih automobila Bugatti. Njegov pogon u Svetoj Nedelji posjetila je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, a EU je podupro Rimčeve projekte s 180 milijuna eura. Iako kritičari tvrde da je to bačen novac, Rimac je bio jedini u Hrvatskoj koji je zanimao EK da ga podrži tolikim iznosom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Hazl113
Hazl113
12:50 01.12.2022.

Možda je zato Messi namignuo golmanu desnim okom.

DU
Deleted user
08:22 01.12.2022.

sudci dosta loši opet na ovom SP-u. Imaju var gdje se sve lijepo vidi, a oni dosude opet krivo!!! U čemu je kvaka???? Jučer penal dosuđen argentini nije bio !! I još su nekih 4, 5 penala nepostojećih dosudili!!!