BUNDESLIGA

Stuttgart i Mainz bez golova, Dortmund bolji od Wolfsburga

Foto: AFP
Stuttgart i Mainz bez golova, Dortmund bolji od Wolfsburga
13.12.2009.
u 18:03
U pretposljednjoj utakmici 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva Mainz i Stuttgart remizirali su na Bruchwegstadionu 1-1 pred oko 20.000 gledatelja.
Pogledaj originalni članak

Stuttgart je vodio još od 11. minute golom Pavela Pogrebnjaka, ali je Mainz uspio sačuvati neporaženost na domaćem travnjaku ove sezone (pet pobjeda i tri remija) golom Eugena Polanskog iz jedanaesterca u posljednjoj minuti.

Penal je izborio Aristide Bance u 87. minuti nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Jens Lehmann, a vrataru Stuttgarta potom je sudac Wolfgang Stark pokazao crveni karton.

Na vrata je umjesto Lehmanna ušao rezervni vratar Sven Ulreich, ali nije uspio zaustaviti precizan udarac Polanskog s bijele točke.

Nogometaši Wolfsburga nastavljaju s blijedim izdanjima u Bundesligi ove sezone. U sklopu 16. prvenstvenog kola aktualni prvaci poraženi su od Borussije Dortmund 3-1 na svojoj Volkswagen Areni.

Wolfsburgu je presudio Argentinac Lucas Barrois, koji je zabio u 8. i 10. minuti, oba puta na asistenciju Egipćanina Mohameda Zidana, te tako potpuno poremetio taktičke zamisli domaćeg trenera Armina Veha.

Argentincu pristiglom u Borussiju ljetos iz čileanskog Colo Cola, postignuti su golovi bili sedmi i osmi ovosezonski, te se na ljestvici najboljih strijelaca Bundeslige nalazi na diobi drugog mjesta s Kevinom Kuranyijem (prvi je Stefan Kießling iz Bayera s 12 golova).

Već do poluvremena Borussia je zabila i treći gol, a strijelac je bio Patrick Owomoyela. U nastavku je Wolfsburg uspio tek ublažiti poraz golom Brazilca Grafitea, prošlosezonskog najboljeg strijelca Bundeslige. Bio je to njegov 5. gol ove sezone u 14 odigranih utakmica.

Na kraju kažimo i da su bosansko-hercegovački reprezentativci u redovima Wolfsburga Edin Džeko i Zvjezdan Misimović odigrali svih 90 minuta.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
kroon
19:07 13.12.2009.

bez golova?!...aj dobro