ITALIJA - AUSTRALIJA 1:0

Sudac ugurao Italiju u četvrtfinale

Foto: import
Sudac ugurao Italiju u četvrtfinale
26.06.2006.
u 19:11
Pogledaj originalni članak

Pogotokm Franccesca Tottija u 93. minuti utakmice iz jedanesterca Italija je pobjedila Australiju i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Krađa je najblaža riječ za ono što je sudac Luis Medina Cantalejo napravio Australcima jer jedanasterac kojeg je “skrivio” Neill na Grossu nije postojao. Sudac je očito kompenzirao neke pogreške koje učino ranije tijekom susreta.

Da se kojim slučajem nije odlučio za nogomet, australski izbornik Guus Hiddink zasigurno bi bio vrhunski šahist s kojim bi i Anatolij Karpov i Gari Kasparov imali puno problema. Kako je Nizozemac postavio igru na početku susreta najbolje oslikavaju riječi bivšeg engleskog reprezentativca, a danas sukomentatora na BBC-u, Chrisa Waddlea.

- Hiddink voli iznenađenja, pa ni jučer nije bilo drugačije. Potpuno mi je nejasno u kojoj formaciji Australci igraju jer su na svakom komadiću terena - kazao je Waddle.

Kad su shvatili da protiv Australaca ne mogu igrati kroz sredinu, Talijani su odlučili preskakati igru i dva puta zahvaljujući Luci Toniju stvorili prigode za pogodak. S druge strane, Australci su u prilike dolazili strpljivom igrom preko Chipperfielda i Viduke, ali je oba puta njihove pokušaje osujetio vratar Buffon.

U nastavku utakmice ista slika, ali samo u prvih pet minuta. A onda je Materazzi, zbog prekršaja na Marcu Brescianu, dobio crveni karton. Njegov izostanak u talijanskoj igri se osjetio samo utoliko što više nisu bili odveć agilni u napadačkom segmentu.

No, ni Australci nisu pokazali pretjeranu želju za pogotkom, svi njihovi pokušaji sveli su se na petljanje na vrhu šesnaesterca. I dok se čekalo da se uđe u produžetke dogodila se situacija o kojoj će se drugo pričati.

Australci su oštećeni, ali to će za deset godina malo koga zanimati. OŽstat će zapmćeno da je Italija u Njemačkoj igrala u četvrtfiinalu.

Pogledajte na vecernji.hr